15/09/2025
Σαμιακά

Εξώδικο από τον πρώην Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο για την μελέτη «ΣΑΜΟΣ 2030»

Εξώδικο από τον πρώην Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο για την μελέτη «ΣΑΜΟΣ 2030»

Εξώδικο απέστειλε ο πρώην Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, προς τους επικεφαλής της ομάδας έργου και αποκλειστικά υπεύθυνους για τη μελέτη «ΣΑΜΟΣ 2030: Ανασυγκρότηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη» του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Η μελέτη παρουσιάστηκε στην Αθήνα την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024, ωστόσο, διαπιστώθηκαν σοβαρά λάθη, ανακρίβειες, αστοχίες και μη επικαιροποιημένα στοιχεία, τα οποία επισημαίνονται αναλυτικά στην εξώδικη δήλωση.

Στην εξώδικη δήλωσή του, ο κ. Αγγελόπουλος ζητά την άμεση απόσυρση της μελέτης και τη σύνταξή της από την αρχή, με πλήρως τεκμηριωμένες προτάσεις και χρηματοδοτικούς πίνακες που να αφορούν συγκεκριμένα τη Σάμο. Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη προηγούμενης διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς του νησιού, όπως την Περιφέρεια, τους Δήμους, τα Επιμελητήρια, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Νοσοκομείο, τον ΕΟΣΣ, το Εργατικό Κέντρο, την Ένωση Ξενοδόχων και άλλους.

Η εν λόγω μελέτη, η οποία στοχεύει στον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης και της βιώσιμης ανάπτυξης της Σάμου, θεωρείται σημαντική για το μέλλον του νησιού. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο, τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στην παρούσα μορφή της θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά της.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ή της ομάδας που ανέλαβε τη μελέτη. Αναμένονται εξελίξεις και πιθανές διευκρινίσεις γύρω από το ζήτημα.

Related posts

Παράδοση – παραλαβή στην ΑΣΔΕΝ με πρωταγωνιστές δύο Σαμιώτες αξιωματικούς

admin

Κάλεσμα σωματείων και συλλόγων στη Σάμο για την υγεία – Συγκέντρωση 16/9 στην Πλατεία Πυθαγόρα

admin

Eορτάζει το εκκλησάκι των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, στο αίθριο του Ιστορικού Αρχείου της Σάμου

admin

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Σάμου κατά της αξιολόγησης

admin

Σάμος: Η σκληρή αλήθεια μέσα από τα μάτια των πολιτών

admin

Το «Ariadne» αντικαθιστά τα «Lefka Ori»

admin

Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης: «Όχι στα αργύρια του τουρισμού για το ΝΑΤΟ»

admin

Blue Star Myconos: Τα δρομολόγια από 15/9 έως 31/10

admin

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

admin