23.3 C
Σάμος
16/10/2024
Δήμος

Η ΑΝΑ.Σ.Α για την ολοκλήρωση έργου αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων LED στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

Η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑ.Σ.Α. του Δήμου Ανατολικής Σάμου ανακοινώνει με ικανοποίηση την πλήρη ολοκλήρωση(οριστική παραλαβή) του καινοτόμου έργου αντικατάστασης 5000 φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού με τεχνολογία LED. Οι κοινότητες Σαμίων, Βαθέος, Παλαιοκάστρου, Μυτιληνιών,  Πυθαγορείου ,Χώρας (Ποτοκάκι) και Παγώνδα ( Ηραίον) είναι πλέον πλήρως εξοπλισμένες με συστήματα φωτισμού υψηλής απόδοσης, που εγγυώνται την εξοικονόμηση ενέργειας, μέγιστη αποδοτικότητα και μειωμένο για τον Δήμο κόστος ενέργειας.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (Ταμείο Αλληλεγγύης) και από πιστώσεις του Δήμου. Το έργο αυτό  αποτελεί αποτέλεσμα της δράσης και προετοιμασίας που έγινε από τα υπηρεσιακά στελέχη και την προηγούμενη δημοτική αρχή το 2021, η οποία κατέθεσε την αρχική πρόταση και το επιτυχές αίτημα για αύξηση του προϋπολογισμού και  επέκταση σε περισσότερες περιοχές. Το έργο συνολικού ύψους 3.382.762 συμβασιοποιήθηκε στις 08/05/2023.

Η αυτοδιαχείριση του έργου από τον Δήμο υπογραμμίζει τη δυνατότητα και την τεχνική επάρκεια του Οργανισμού , καθιστώντας τον νεοσύστατο Δήμο  έναν από τους λίγους στην Ελλάδα που διαχειρίζεται άμεσα της νέας τεχνολογίας υποδομή οδοφωτισμού δίχως ετεροβαρείς συμβάσεις και εξωτερικό δανεισμό.

Η παράταξη ΑΝΑ.Σ.Α. είναι υπερήφανη για την επίτευξη αυτού του σημαντικού έργου και παραμένει σταθερά δεσμευμένη στην υποστήριξη των πρωτοβουλιών εκείνων  που ενισχύουν την ποιότητα ζωής, την  βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας.

Related posts

Αναβάθμιση του Γηπέδου Χώρας με χρηματοδότηση 200.000 Ευρώ

admin

Παπαθεοφάνους: Αγωνιζόμαστε για έναν πιο δυνατό και φωτεινό Δήμο

admin

Χρηματοδότηση έργου παραλιακής οδού Αγίου Κωνσταντίνου

admin

Η ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο για την εκτέλεση του έργου “Βελτίωση-αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος”

admin

“Ηχηρό Όχι στις Συγχωνεύσεις Σχολείων από τη Δυτική Σάμο”

admin

Εντάχθηκε το Πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Αυτοψία για το Φράγμα Καρβούνη

admin

Δειγματοληψίες νερού σε Σχολεία Δυτικής Σάμου – Δείτε τα αποτελέσματα

admin

Συλλυπητήρια Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου για τον θάνατο του Γιάννη Μόρτζου

admin