04/11/2025
Σαμιακά

Η Σάμος εντάσσεται στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2025”

 

Μία σημαντική εξέλιξη προέκυψε σχετικά με το πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2025” του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς η σεισμόπληκτη Σάμος συμπεριλήφθηκε τελικά στις περιοχές που εντάσσονται στις ειδικές ρυθμίσεις του προγράμματος.

Αν και στην αρχική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η Σάμος δεν περιλαμβανόταν, η παρέμβαση του  Βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλου Στεφανάδη, οδήγησε σε αναθεώρηση. Μετά από απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής, που συγκλήθηκε υπό την ηγεσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, αποφασίστηκε η ένταξη της Σάμου στις περιοχές που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα.

Ο Βουλευτής εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, καθώς και προς τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, για την άμεση ανταπόκρισή τους και τις ενέργειές τους για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

 

Related posts

145.496 επιβάτες από Τουρκία στη Σάμο – Άνοδος για το Βαθύ

admin

Διεθνής διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τιμήθηκε από την ECU για την ακαδημαϊκή του συμβολή στο σκάκι

admin

Διαμαρτυρία Προέδρου Επιμελητηρίου Σάμου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Πυθαγορείου

admin

Ανασυγκρότηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

admin

Βράβευση μαθητών Σάμου από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

admin

Αντίδραση του Συλλόγου Επαγγελματιών Πυθαγορείου για την αναστολή λειτουργίας του ταχυδρομείου

admin

Τρεις συλλήψεις στη Σάμο για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, ναρκωτικά και οπλοκατοχή

admin

Αναδίπλωση ΕΛΤΑ μετά τις αντιδράσεις – Αναστέλλονται για τρεις μήνες τα λουκέτα στην περιφέρεια, κλείνουν άμεσα μόνο τα καταστήματα σε αστικά κέντρα

admin

Πρόταση για Σχολή Αστυφυλάκων στη Σάμο από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών

admin