25 C
Σάμος
15/10/2024
Σαμιακά

Η Σάμος χωρίς Αεροδρόμιο για 20 ημέρες – Οι παρεμβάσεις Στεφανάδη

Ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στα social media τις ενέργειές του σχετικά με το πρόβλημα που πρόκειται να ανακύψει λόγω της αναστολής λειτουργίας του αεροδρομίου «Αρίσταρχος o Σάμιος» για 20 ημέρες τον Νοέμβριο. Παρά τις συνεχείς προσπάθειές του, δεν κατέστη δυνατή η αποτροπή της απομόνωσης του νησιού. Παρακάτω παρατίθενται οι βασικοί άξονες των ενεργειών του κ. Στεφανάδη:

Παρεμβάσεις στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ο κ. Στεφανάδης επεδίωξε την τροποποίηση των χρόνων διενέργειας των έργων μέσω διακεκομμένου ωραρίου ή συγκεκριμένων ημερών εκτέλεσης. Ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές δεν ευοδώθηκαν, καθώς ο Υπουργός κατέστησε σαφές ότι λόγοι ασφαλείας των πτήσεων και τα δικαιώματα της εταιρείας, βάσει σύμβασης με το δημόσιο, δεν επιτρέπουν κρατική παρέμβαση.

Προτάθηκε η δρομολόγηση ταχύπλοου προς Χίο ή Ικαρία με συνδυασμένες ώρες με τις πτήσεις για Αθήνα. Παρά την υποβολή τεκμηριωμένης οικονομοτεχνικής μελέτης στο Υπουργείο, η λύση δεν προκρίθηκε για λειτουργικούς λόγους.

Με παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στην Attica Group, επιτεύχθηκε η δέσμευση για επιπλέον δρομολόγηση 3 φορές εβδομαδιαίως (πέραν των 3 δρομολογίων που έχουν προγραμματισθεί για τον Νοέμβριο) προς και από Σάμο.

Ο κ. Στεφανάδης ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Χρήστο Στυλιανίδη για την κατανόηση του προβλήματος και τόνισε ότι η ιδανική λύση παραμένει η τροποποίηση του σχεδιασμού εκτέλεσης των έργων ή η καθημερινή δρομολόγηση μεγάλου ταχύπλοου πλοίου από Πειραιά. συνεχίζοντας να επιζητά και να επιθυμεί την υλοποίηση αυτής της λύσης.

Related posts

Δύο Σαμιώτες στην Κορυφή του Ολύμπου!!

admin

Δύο ιδιώτες παιδίατροι αναζητά το Γ.Ν. Σάμου για εφημερίες

admin

Συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Σάμου στη Πανελλαδική – Πανυγειονομική 24ωρη Απεργία

admin

Το Ψηφοδέλτιο που ξεχώρισε στις εκλογές ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Σάμο-Η αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου

admin

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας για την αναστολή λειτουργίας του διαδρόμου Αεροδρομίου Σάμου

admin

Μεγάλο Χρυσό για το HATZIIOANNOU MUSCAT BLANC DRY PGI AEGEAN SEA 2023

admin

Ολοκλήρωση Εξειδικευμένου Σεμιναρίου Βασικής Υποστήριξης Ζωής σε Παιδιά και Βρέφη

admin

Πρόσκληση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου σε Επιμορφωτικό Πρόγραμμα

admin

Επιστροφή του Dodekanisos Pride στο Πυθαγόρειο λόγω βλάβης

admin