13/10/2024
Σαμιακά

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι και Συνταξιούχοι στις κινητοποιήσεις για την Υγεία

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και τους κατοίκους των νησιών να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Αυγούστου. Με κεντρικό αίτημα τη βελτίωση της κατάστασης της δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων στα νησιά, οι συγκεντρώσεις θα λάβουν χώρα στις 7.30 μ.μ. στη Σάμο, στην πλατεία Πυθαγόρα, και στις 9.00 μ.μ. στην Ικαρία, στην πλατεία Ευδήλου.

Η κατάσταση της υγείας στη Σάμο και τα γύρω νησιά έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο, όπως μαρτυρά το πρόσφατο περιστατικό της νοσηλείας μιας παιδιάτρου με εγκεφαλικό μετά από 20 ημέρες εξαντλητικών εφημεριών. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν εξαντλητικά ωράρια και κακές συνθήκες εργασίας, δεν μπορούν πλέον να αγνοούν την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και την ανεπαρκή ιατροτεχνολογική υποστήριξη.

Αιτήματα Διαμαρτυρίας

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ζητούν:

  • Πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας, των Κέντρων Υγείας και όλων των δημόσιων δομών υγείας των νησιών με απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Δωρεάν και σύγχρονη δημόσια υγεία για όλους.
  • Παρουσία γιατρών εργασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς και στελέχωση τμήματος υγιεινής και ασφάλειας στη Σάμο με τακτικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς.

Δελτίο Τύπου από το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου

Με αφορμή την κινητοποίηση, το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου εξέδωσε δελτίο τύπου, εκφράζοντας την ανησυχία και την αγανάκτησή του για την κατάσταση της δημόσιας υγείας. Το δελτίο κατηγορεί την κυβέρνηση για την πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την προώθηση της ιδιωτικής υγείας σε βάρος των πολιτών. Επίσης, καταγγέλλει τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία και τις άλλες δομές υγείας.

Το Σωματείο Συνταξιούχων καλεί τα μέλη του και όλους τους κατοίκους των νησιών να συμμετάσχουν δυναμικά στις συγκεντρώσεις της Τετάρτης 28 Αυγούστου. “Η υγεία η δική μας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας, των συναδέλφων μας είναι δική μας υπόθεση!” τονίζουν οι διοργανωτές.

Με αυτό το κάλεσμα, επιδιώκεται να ενισχυθεί η φωνή των πολιτών και να γίνει κατανοητό από την κυβέρνηση ότι η περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας δεν θα γίνει αποδεκτή.

Related posts

Θλίψη για την απώλεια του Νίκου Χατζημανωλή

admin

Προκήρυξη 6 θέσεων Ιατρών για το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Σάμος: Ημερίδα για πρόληψη φαινομένων βίας στα σχολεία – Ομιλία Γ. Νικολαΐδη

admin

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την κινητοποίηση της 9ης Οκτώβρη στο Καρλόβασι

admin

Δύο ακόμα χρυσές βραβεύσεις για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

admin

Εορτασμός 40ής επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Στη Β’ φάση ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για τα υποβρύχια καλώδια δωδεκανήσων και ΒΑ Αιγαίου

admin

Η Σάμος χωρίς αεροδρόμιο για 20 ημέρες λόγω έργων- Τι απαντά η Fraport Greece

admin

Δωρεάν μαζικές στειρώσεις στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin