27.2 C
Σάμος
28/07/2025
Δήμος

ΛΑΣ για το Δήμο Ανατολικής Σάμου: Επείγουσα η κατάσταση στο Νοσοκομείο Σάμου και ανάγκη άμεσων μέτρων

Περιγραφή εικόνας

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ανατολικής Σάμου εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Σάμου, με αφορμή την πρόσφατη νοσηλεία της παιδίατρου του νοσοκομείου.

Για πολλά χρόνια, η Λαϊκή Συσπείρωση έχει επισημάνει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Σάμου, καθώς και στα κέντρα υγείας και τα κοινοτικά ιατρεία του νησιού. Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε περαιτέρω με πρόσφατα γεγονότα όπως η νοσηλεία της παιδίατρου, οι παραιτήσεις ιατρών, η υπολειτουργία της εντατικής και η υποστελέχωση όλων των τμημάτων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στις 26 Ιουνίου 2024, η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε από το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου να οργανώσει συζήτηση με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων υγείας και της κοινωνίας, προκειμένου να καταγραφεί η υπάρχουσα κατάσταση και να αποφασιστούν οι ενέργειες που θα προχωρήσει ο Δήμος για να ασκήσει πίεση στον κρατικό μηχανισμό και την κυβέρνηση για τη βελτίωση της κατάστασης στο σύστημα υγείας. Μετά από καθυστερήσεις, η συζήτηση προγραμματίστηκε για τις 29 Αυγούστου 2024.

Η υποβάθμιση των δομών υγείας δεν είναι αποτέλεσμα λαθών ή παραλείψεων. Αντίθετα, είναι αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, με στόχο τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων στην υγεία.

Παρά τις συνεχείς κινητοποιήσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου και των συνδικαλιστικών φορέων, η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί όλους τους φορείς του νησιού να ενωθούν με τους υγειονομικούς και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου και όλων των μονάδων υγείας.

Related posts

Σάμος- Έρχεται διήμερο με πολύ υψηλές θερμοκρασίες

admin

Πρόσκληση για Τακτική δια ζώσης συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Ευχαριστίες για το 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών

admin

Χρηματοδότηση για στατική ενίσχυση Δ.Σ. – Νηπιαγωγείο Βαθέος και Δ.Σ. Πυθαγορείου

admin

42.000€ για δύο συναυλίες στον Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κουμαιίκων, Ιωάννης Καλούσος – «Δεν αξίζει πλέον τον κόπο»

admin

Τρία χρόνια από την τραγωδία: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 στην Πλάκα Παλαιοχωρίου

admin

Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου: «Ανεπαρκής η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο»

admin

«Απογοητευτική» η εικόνα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, λέει η ΑΝΑ.Σ.Α

admin