17.8 C
Σάμος
12/10/2025
Περιφερειακά

Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης για ΜμΕ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης  υπέγραψε  την  πρόσκληση δράσης  με τίτλο «Συνεργασία επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς για έρευνα/τεχνολογία, με επισπεύδουσες τις επιχειρήσεις και αναδόχους τους ερευνητικούς φορείς, στο πλαίσιο της περιφερειακής διάστασης της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης», στο πλαίσιο του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Βόρειο Αιγαίο» 2021-2027. Το ύψος της συνολικής διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης για τη συγχρηματοδότηση των επενδυτικών Πράξεων, ανέρχεται σε 3.000.000€ με δυνατότητα υπερδέσμευσης.

Η πρόκληση απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο Βόρειο Αιγαίου και να υποβάλλουν επενδυτικά σχέδια ύψους έως 400.000 με ένταση ενίσχυσης έως 80% και στόχο την ενίσχυση δραστηριοτήτων Καινοτομίας, Βιομηχανικής έρευνας, και Πειραματικής ανάπτυξης. Η Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της πρότασης είναι η 23.1.2025.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε:

« Η ενίσχυση των επιχειρήσεων για ανάπτυξη καινοτομιών και την συνεργασία τους με ερευνητικούς φορείς αποτελεί την μοναδική διέξοδο για την ενδυνάμωση της παραγωγικής διαδικασίας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους και το Περιφερειακό Πρόγραμμα υποστηρίζει προς αυτή την κατεύθυνση με ένα ακόμη πρόγραμμα».

Related posts

Απαγόρευση καύσης σε ισχύ έως το τέλος Οκτωβρίου – Αυστηρή προειδοποίηση από την Πυροσβεστική

admin

Προληπτικά μέτρα κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

admin

Παρέμβαση Μαυρατζώτη για τους αγριόχοιρους: Άμεση συνάντηση με το Υπουργείο

admin

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 36οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

admin

Ι. Καλτάκης: Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μπορούν να γίνουν κορυφαίος προορισμός εμπειριών

admin

“ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ”: Προτάσεις για την τροποποίηση του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

admin

Σειρήνες και καμπάνες θα ηχήσουν την Τετάρτη στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2025»

admin

40 εκατομμύρια ευρώ απο το ΕΣΠΑ για το νερό στο Βόρειο Αιγαίο

admin

Περιφέρεια: Προτεραιότητα η διαχείριση νερού

admin