13/10/2024
Σαμιακά

Ο Σαμιώτης Κωνσταντίνος Σεβαστάκης κέρδισε τον Πρόλογο στο Geraneia Xtreme Enduro των Αγίων Θεοδώρων

Δυνατά ξεκίνησε και το φετινό Geraneia Xtreme Enduro των Αγίων Θεοδώρων που διοργανώνει το αθλητικό Σωματείο της ΛΕΜΑΘ. Αναβάτες από όλες τις μεριές της Ελλάδας έδωσαν το παρών στον σημερινό Πρόλογο προσφέροντας θέαμα σε μεγάλο αριθμό θεατών που παραβρέθηκαν στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό αλλά δυστυχώς φέτος οι αθλητές δεν τίμησαν την μοναδική αυτή προσπάθεια με αποτέλεσμα μόλις 27 αναβάτες να βρεθούν στη λίστα εκκίνησης.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος

Ο νικητής

Ταχύτερος αναβάτης όλων ήταν ο Κωνσταντίνος Σεβαστάκης (Beta RR 300- Beta Chachagias Racing Team). Ο αναβάτης από τη Σάμο έκανε αγωνιστικό ντεμπούτο (!) για το 2024 σημειώνοντας έναν εντυπωσιακό χρόνο (2:08) και δηλώνοντας στη συνέχεια: “Οδήγησα με ροή χωρίς να προσπαθήσω να πάω πολύ γρήγορα. Απέφυγα τα λάθη, δεν κόλλησα κάπου και μου βγήκε ο χρόνος. Η διαδρομή ήταν σφιχτή και ήθελε διαφορετική προσέγγιση ώστε να αποφύγεις τα προβλήματα.

Το βάθρο

Δεύτερος, με μικρή διαφορά (2:11) ήταν ο Γιώργος Νταλιμπίρας (Sherco 300 – Μηχανοκίνητη Αθλητική Ομάδα). Ο Βεροιώτης αναβάτης είχε πολύ καλή ροή και έδειξε πως θα είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της αυριανής ημέρας. “Ο Πρόλογος είχε αρκετά σφιχτή διαδρομή και ήταν πολύ τεχνικός, όπως και έπρεπε. Είχε πολύ κόσμο έξω από τη διαδρομή και αυτό μάς βοηθάει όλους να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Στον δεύτερο γύρο άλλαξα τις γραμμές μου και δοκίμασα διαφορετικά πατήματα βελτιώνοντας τη ροή μου” δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Νταλιμπίρας και συμπλήρωσε “από πλευράς συμμετοχών ελπίζω του χρόνου να αλλάξουν τα πράγματα και να είμαστε καλύτερα”. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μαραγκός (KTM 300 ΤΒI) που επικράτησε των Αντώνη Μακρή (Beta RR 300) του Χρήστου Παπαηλία (ΚΤΜ 250) και του Παραγιού Ανδρέα (Beta RR 300), με τον τελευταίο να επιστρέφει στην ενεργό αγωνιστική δράση με εντυπωσιακό στυλ. Στην κατηγορία Veteran, τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Ευάγγελος Σαββίδης (ΚΤΜ 300), στην Amateur ο περσινός Junior νικητής Ιωάννης Μανέτας (KTM 150) και στη Junior o Νικόλας Μακρυγέωργος (Husqvarna 250).

Κυρίως αγώνας

Αύριο, Κυριακή 12/10 θα πραγματοποιηθεί το κυρίως μέρος του αγώνα, με τους αναβάτες να ρίχνονται στη μάχη της διαδρομής Hard Enduro των 50km, αποτελούμενη από δύο κύκλους με 5 stages. Θα υπάρχουν αρκετά σημεία με εύκολη πρόσβαση όπως τα εξής σημεία:

Geraneia Xtreme Enduro 2024 – Αποτελέσματα Προλόγου
  1. ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 0:02:08
  2. ΝΤΑΛΙΜΠΙΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0:02:11
  3. ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 0:02:32
  4. ΜΑΚΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 0:02:34
  5. ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 0:02:36

enduro24.gr

 

Related posts

Θλίψη για την απώλεια του Νίκου Χατζημανωλή

admin

Προκήρυξη 6 θέσεων Ιατρών για το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Σάμος: Ημερίδα για πρόληψη φαινομένων βίας στα σχολεία – Ομιλία Γ. Νικολαΐδη

admin

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την κινητοποίηση της 9ης Οκτώβρη στο Καρλόβασι

admin

Δύο ακόμα χρυσές βραβεύσεις για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

admin

Εορτασμός 40ής επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Στη Β’ φάση ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για τα υποβρύχια καλώδια δωδεκανήσων και ΒΑ Αιγαίου

admin

Η Σάμος χωρίς αεροδρόμιο για 20 ημέρες λόγω έργων- Τι απαντά η Fraport Greece

admin

Δωρεάν μαζικές στειρώσεις στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin