23.3 C
Σάμος
03/06/2025
Σαμιακά

Σαμιώτισσα γιατρός ηγείται πρωτοποριακής θεραπείας για τον Καρκίνο του Προστάτη

Νέα Πρωτοποριακή Θεραπεία για τον Καρκίνο του Προστάτη στο Νοσοκομείο «Μεταξά»

Το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά ανακοίνωσε την έναρξη μιας πρωτοποριακής θεραπείας για τον καρκίνο του προστάτη, θέτοντας νέες βάσεις στην αντιμετώπιση της νόσου για τους ενήλικες ασθενείς που πάσχουν από εξελισσόμενο μεταστατικό ευνουχοάντοχο καρκίνο του προστάτη (mCRPC), θετικό σε ειδικό προστατικό αντιγόνο μεμβράνης (PSMA).

Η νέα αυτή θεραπεία θα παρέχεται δωρεάν στο Εξειδικευμένο Δημόσιο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά». Το νοσοκομείο διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την εφαρμογή της. Η θεραπεία θα χορηγείται μέσω του ραδιοφάρμακου [177Lu-PSMA-617]-vipivotidetetraxetan- PLUVICTO®, στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου, το οποίο έχει τη σχετική άδεια λειτουργίας από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Η γιατρός Σταματία Γιουργουλή από τα Ρύκια-Πλατάνου Σάμου, μίλησε στο ACTION24 tv, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της καινοτόμου θεραπείας. Σύμφωνα με τη γιατρό, η θεραπεία θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στους ασθενείς, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε μια εξειδικευμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασθένειας.

Η θεραπεία είναι πλήρως συνταγογραφημένη και αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός που καθιστά τη θεραπεία προσβάσιμη σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών. Με την εφαρμογή αυτής της καινοτόμου θεραπείας, το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Μεταξά» θέτει τις βάσεις για μια νέα εποχή στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, προσφέροντας ελπίδα και ανακούφιση στους ασθενείς.

Related posts

Ο Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος στην Έκτακτη Σύνοδο για την 1700ή επέτειο της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου

admin

Νέα εποχή στις συνδέσεις Σάμου – Κουσάντασι: Τρία καθημερινά δρομολόγια με το Sea Star SAMOS

admin

Συγκινητική προσφορά στην Άμπελο: Τέταρτο αμαξίδιο και τόνοι πλαστικού λιγότεροι χάρη στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου

admin

Νέο Δ.Σ. στον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου – Επανεκλογή Σταμάτη Φιλιππή στην προεδρία

admin

ΕΞΑΡΧΕΙΑ 1967 : Οι δικές μας Πανελλήνιες. Γράφει ο Μανώλης Κάρλας

admin

Καρυστιανού, Ασλανίδης, Θάνου συγκλόνισαν τη Σάμο – «Δεν θα σιωπήσουμε μέχρι τη δικαίωση»

admin

Στα «δίχτυα» του Λιμενικού Σάμου 22χρονος για ναρκωτικά – Ο σκύλος «ΝΕΔΑ» τον «κάρφωσε»

admin

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις στη Σάμο: Μεγάλη ανταπόκριση και ελπίδα για επανάληψη της δράσης

admin

Blue Star Myconos: Σκηνές απίστευτου συνωστισμού στην Τήνο – Ταλαπωρία για προσκυνητές, αγανάκτηση στη ρεσεψιόν

admin