Οι μαθητές της Γ’ τάξης στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» Σήμερα, 28 Μαρτίου, οι μαθητές της Γ’ τάξης είχαν τη χαρά και την τιμή να συμμετάσχουν διαδικτυακά στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου», με διοργανωτή το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών. Το θέμα της εργασίας τους ήταν ο “Κούρος της Σάμου”, ένα από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα του νησιού μας.
Μέσα από την έρευνά τους, οι μαθητές γνώρισαν την ιστορία και την πολιτιστική αξία του Κούρου, κατανοώντας τη σπουδαιότητα της αρχαίας Σάμου και της συμβολής της στον ελληνικό πολιτισμό. Ερεύνησαν, δημιούργησαν παρουσιάσεις και βίωσαν τη χαρά της συνεργασίας, της ανακάλυψης και της έκφρασης.

Η συμμετοχή στο συνέδριο αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά, καθώς τους έδωσε την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με μαθητές από όλη την Ελλάδα, να μοιραστούν γνώσεις και να νιώσουν περήφανα για τον τόπο τους.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ενισχύθηκε η αυτοπεποίθησή τους, καλλιεργήθηκε η ερευνητική τους διάθεση και ενδυναμώθηκε η αγάπη τους για την ιστορία και τον πολιτισμό. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας για την υπέροχη δουλειά τους και την αξιέπαινη προσπάθειά τους!
Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς για την υποστήριξή τους και φυσικά τους διοργανωτές του συνεδρίου για την ευκαιρία που μας έδωσαν να ταξιδέψουμε νοερά μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.