13/10/2024
Σαμιακά

Το Εργατικό Κέντρο για το πολύνεκρο ναυάγιο στη Σάμο

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε στη Σάμο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού. Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι το ναυάγιο αποτελεί συνέχεια των εγκλημάτων που διαπράττονται στις θάλασσες της περιοχής λόγω των πολέμων, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης που βιώνουν εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.

Το Εργατικό Κέντρο τονίζει ότι η σφαγή και το αιματοκύλισμα στην Παλαιστίνη και την ευρύτερη περιοχή θα αυξήσουν τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. Επιπλέον, κατακρίνει την απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζοντας ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού περί δικαιώματος του Ισραήλ να αμύνεται θα οδηγήσουν σε περισσότερους θανάτους.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους κατοίκους των νησιών να μην αποδεχθούν ως κανονικότητα τους νεκρούς στις θάλασσες και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Επισημαίνει την ανάγκη για ενίσχυση της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καθώς και για την πάλη ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν.

Τέλος, ζητά απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα, την εφαρμογή της συνθήκης της Γενεύης και την κατάργηση του νέου Συμφώνου της Ε.Ε. για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Υποστηρίζει ότι μόνο μέσα από τους αγώνες μπορεί να ανατραπεί η πολιτική και το σύστημα που δημιουργούν πρόσφυγες και μετανάστες, προκαλώντας πείνα και ξεριζωμό των λαών, ενώ τα μονοπώλια ευημερούν.

Related posts

Προκήρυξη 6 θέσεων Ιατρών για το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Σάμος: Ημερίδα για πρόληψη φαινομένων βίας στα σχολεία – Ομιλία Γ. Νικολαΐδη

admin

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την κινητοποίηση της 9ης Οκτώβρη στο Καρλόβασι

admin

Δύο ακόμα χρυσές βραβεύσεις για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

admin

Εορτασμός 40ής επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Στη Β’ φάση ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για τα υποβρύχια καλώδια δωδεκανήσων και ΒΑ Αιγαίου

admin

Η Σάμος χωρίς αεροδρόμιο για 20 ημέρες λόγω έργων- Τι απαντά η Fraport Greece

admin

Δωρεάν μαζικές στειρώσεις στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Στο νοσοκομείο η Καίτη Γκρέυ

admin