28.9 C
Σάμος
31/07/2025
Αστυνομικά - Λιμενικά

Αγαθονήσι: Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή και 19 διασώθηκαν έπειτα από ναυάγιο

Περιγραφή εικόνας

Μία νεκρή γυναίκα και 18 διασωθέντες είναι ο απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε μετά την ανατροπή λέμβου με αλλοδαπoύς, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, το πρωί της Παρασκευής (17/11).

Το Λιμενικό Σώμα.

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δεκαεννέα αλλοδαπών και περισυλλογή μίας σορού γυναίκας πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον ευρωπαΐκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ”112” για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Άμεσως για την περιοχή απέπλευσαν δύο Περιπολικά σκάφη, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπρόσθετα, δεσμεύτηκε και το Φ/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΚΑΡΙΕΡ 1” Ν.Π. 12640 για παροχή συνδρομής.

Έξι άτομα περισυνελέγησαν από τη θάλασσα, ενώ δώδεκα από τους διασωθέντες εντοπίστηκαν στην ημιβυθισμένη λέμβο. Το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και ανέσυρε μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Επιπρόσθετα, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, εντοπίστηκε σώα μία ακόμη γυναίκα, την οποία περισυνέλεξε Τουρκική Ακταιωρός και στη συνέχεια την παρέδωσε στο δεύτερο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου Σάμου και από εκεί στο ΚΕΔΝ Σάμου. Η γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου.

Related posts

Δύο περιστατικά με παράνομους μετανάστες στη Σάμο τις τελευταίες ημέρες

admin

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στη Σάμο: 22 παραβάσεις σε μια εβδομάδα

admin

Σύλληψη για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

admin

Χειροπέδες σε άνδρα στη Σάμο για ναρκωτικά και παράβαση του νόμου περί όπλων

admin

Νέα προθεσμία για απολογία ζήτησε και έλαβε ο 47χρονος

admin

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, κατηγορούμενος για τα αδικήματα του βιασμού, της κατάχρησης ανηλίκων, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικους έναντι αμοιβής και της πορνογραφίας ανηλίκων

admin

Συλλήψεις για σωματικές βλάβες

admin

Εντοπισμός 21 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο

admin

Eξιχνιάστηκε απάτη με Market Pass στη Σάμο: 37χρονος στο “στόχαστρο”

admin