30.5 C
Σάμος
30/07/2025
Πολιτικά

Αδ. Γεωργιάδης : Τα κλειστά κέντρα είναι για το καλό. Τι λέει στους Σαμιώτες

Περιγραφή εικόνας

Για το σχέδιο της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό/προσφυγικό και τις ανησυχίες των κατοίκων των νησιών για τη δημιουργία κλειστών κέντρων, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται και σέβεται τις διαμαρτυρίες και την αγωνία των κατοίκων αλλά τους διαβεβαίωσε ότι «το σχέδιο με τα κλειστά κέντρα είναι για το καλό».

«Θέλω να πω στους κατοίκους της Σαμου: Τι είναι καλύτερο; Να έχουν ένα ανοιχτό κέντρο στο οποίο μπαινοβγαίνουν ή ένα κλειστό κέντρο, φυλασσόμενο, στο οποίο θα ξέρουμε ποιος είναι ποιος ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η ΝΔ υλοποιεί με αυτό τον τρόπο μια βασική προεκλογική της δέσμευση στο προσφυγικό. Είπε επίσης πως πρόκειται για ένα συγκροτημένο σχέδιο που «χρειάζεται κάποιο χρόνο να αποδώσει και θα αποδώσει».

Ο Ερντογάν εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό – Έρχονται μαζικές απελάσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό για πολιτικούς λόγους. Προανήγγειλε μαζικές απελάσεις από τις αρχές του 2020.

«Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να κάνει πολιτική. Το ξέραμε. Αυτός είναι ο Ερντογάν. Αυτόν έχουμε δίπλα μας. Το θέμα είναι εμείς πως θα χειριστούμε το ζήτημα. Με την αλλαγή του νόμου και του κλειστού τύπου κέντρα θα αρχίσουν οι μαζικές απελάσεις από τις αρχές του επόμενου χρόνου», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: skai.gr

 

Related posts

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Βουλευτή Σάμου για το μέλλον του Μαθηματικού Τμήματος Καρλοβάσου

admin

Βουλευτής X.Στεφανάδης: Ερώτηση στη Βουλή για την αποσυμφόρηση της ΚΕΔ Σάμου

admin

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου–Δούρου για την ανεξέλεγκτη παρουσία τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο

admin

Εκδηλώσεις ΤΕ Σάμου ΚΚΕ για το ΔΣΣ σε Κέρκη και Λέκκα

admin

Β. Κικίλιας από Χίο: «Ξεκινά ο τετραετής διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές»

admin

ΟΙ «ΠΙΝΟΚΙΟ»…ΚΙ’ ΕΜΕΙΣ-άρθρο του Κ.Τζίχα, μέλους της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ

admin

Στεφανάδης: Για πρώτη φορά, δέκα ανώτατοι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήρθαν στο νησί μας

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου στο πλευρό των ιδιοκτητών συνεργείων

admin

Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια στη Σάμο

admin