21.7 C
Σάμος
23/04/2025
Σαμιακά

Στο Νάσβιλ της πολιτείας Τεννεσί των ΗΠΑ ο Αλέξανδρος Μαλαγάρης

Στο Νάσβιλ της πολιτείας Τεννεσί των ΗΠΑ βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα ο εκπαιδευτής καταδύσεων Αλέξανδρος Μαλαγάρης, ακόμη μία φορά, παρακολουθώντας εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαιδευτών καταδύσεων υψηλού επιπέδου. Για την εμπειρία του, μας αφηγείται ο ίδιος.

«Σε πείσμα των καιρών που μας θέλουν καταδυτικά αδρανείς, τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Απριλίου βρέθηκα ξανά στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσω εκπαιδεύσεις δυτών δημόσιας ασφάλειας.

Τη πρώτη εβδομάδα στην Ινδιανάπολις παρακολούθησα ως εκπαιδευτής την 20η τάξη του Σχολείου Δυτών Δημόσιας Ασφάλειας της Κεντρικής Ιντιάνα. Το Σχολείο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στις ΗΠΑ, έχει διάρκεια 3 μήνες και ακολουθεί την ύλη και τα εκπαιδευτικά πρότυπα του οργανισμού Dive Rescue International. Κατά τη παραμονή μου οι πυροσβέστες και αστυνομικοί του Σχολείου ολοκλήρωσαν τις αρχικές τους καταδύσεις περιορισμένων υδάτων στο κολυμβητήριο και στη συνέχεια ξεκίνησαν την εκπαίδευση τους στις λίμνες που υπάγονται στη δικαιοδοσία των υπηρεσιών τους.

Τη δεύτερη εβδομάδα στην Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Νάσβιλ στο Τεννεσί, ολοκλήρωσα με επιτυχία δύο εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαιδευτών της Dive Rescue International. α) Εκπαιδευτής Κρίσιμων Δεξιοτήτων β) Εκπαιδευτής Τεχνικών Άμεσης Επέμβασης. Και τα δύο προγράμματα έχουν ως στόχο την αύξηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των δυτών δημόσιας ασφάλειας, με το πρώτο να εστιάζει στο δύτη ενώ το δεύτερο στη καταδυτική ομάδα.

Συμμαθητές μου ήταν εκπαιδευτές των ομάδων ειδικών αποστολών των πυροσβεστικών υπηρεσιών του Νάσβιλ – Τεννεσί, Γουίτσιτα – Κάνσας, Ινδιανάπολις – Ιντιάνα, Σηάτλ – Ουάσιγκτον και της αστυνομικής υπηρεσίας του Τουίν Φoλς – Άϊνταχο. Εκπαιδευτές μας ήταν βετεράνοι αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Χαβάη και της αστυνομικής υπηρεσίας του Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια.

Το ταξίδι αυτό ήταν επίσης μια ευκαιρία να ξαναβρεθώ με φίλους, συναδέλφους και συμμαθητές από προηγούμενες εκπαιδεύσεις και συνέδρια της DRI στις ΗΠΑ.»

Πηγή: samiakonvima.gr

Related posts

Blue Star Myconos: Καλοκαιρινά Δρομολόγια 2025 – Στο Βαθύ μόνο κάθε Τετάρτη

admin

Μανώλης Κάρλας- Βιομηχανικά αιολικά πάρκα σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους Kορσεών

admin

Τροχαίο στον Μεσόκαμπο Σάμου: “Άγιο” είχαν δύο 21χρονοι

admin

Ικαρία: “Πυρά” επιβατών κατά της εταιρείας. “Πώς θα γυρνούσαμε; Κολυμπώντας;”

admin

Η 79 ΑΔΤΕ στη Σάμο τιμά τον Προστάτη του Στρατού Ξηράς, Άγιο Γεώργιο

admin

220 επιβάτες του “Blue Star Myconos” με εισιτήριο Ικαρία–Σύρος .Έκτακτη δρομολόγηση του «Blue Star Paros»

admin

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Μεσογείου Σάμου 

admin

Έφτασε στη Σάμο το Άγιο Φως- Video

admin

Με κατάνυξη η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Ι.Μ. Σάμου

admin