11/11/2025
Σαμιακά

Αναστολή τακτικών χειρουργείων στο 80% στο Γ.Ν Σάμου

Την αναστολή των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80% με μοναδική εξαίρεση των έκτακτων και επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων καθώς και των μαιευτικών περιστατικών μετά από εντολή του Υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Σάμου :

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από εντολή του Υπουργείου Υγείας προς τις Υγειονομικές Μονάδες για το επόμενο διάστημα και μέχρι νεωτέρας, τα τακτικά χειρουργεία μειώνονται κατά 80% εξαιρουμένων των έκτακτων και επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων καθώς και των μαιευτικών περιστατικών.

Σε ότι αφορά στο θεραπευτικό πρόγραμμα ασθενών με χρόνια προβλήματα π.χ. χημειοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων, συνεδρίες στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, θα πραγματοποιείται κανονικά, λαμβάνοντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Όσο αφορά τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία μειώνονται κατά 70% από τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Προτεραιότητα στον προγραμματισμό των ραντεβού θα δίνεται στις περιπτώσεις μετεγχειρητικής παρακολούθησης ασθενών καθώς και ασθενών με χρόνια νοσήματα.

Παραμένει σε ισχύ η αναστολή του επισκεπτηρίου ενώ θα υπάρχει εξαίρεση σε περιπτώσεις που ο ασθενής βρίσκεται σε κατάσταση απειλητική για τη ζωή του και υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Η άδεια θα αφορά ένα άτομο ανά ασθενή
  • Ο επισκέπτης δεν πρέπει να έχει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (βήχας, πυρετός, δύσπνοια)
  • Ο επισκέπτης να εφαρμόζει όλους τους κανόνες ατομικής προστασίας και υγιεινής (υγιεινή χεριών, μάσκα προσώπου, τήρηση αποστάσεων)

Θα θέλαμε να σας εφιστήσουμε την προσοχή ότι όλα αυτά τα απαραίτητα μέτρα λαμβάνονται προληπτικά για το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και παρακαλούμε για την τήρησή τους.

Related posts

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και καταιγίδες στη Σάμο την Τρίτη

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου και ΑΔΕΔΥ: «Τιμάμε το Πολυτεχνείο με σύγχρονους αγώνες»

admin

Οι «σύγχρονες Θερμοπύλες» του Έθνους τιμήθηκαν στη Σάμο από τους Εφέδρους και Αποστράτους Αξιωματικούς

admin

Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ στη Σάμο

admin

Διαμαρτυρία γονέων στον Καραβόσταμο για τη μη λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου

admin

Υποχρεωτικές μάσκες και περιορισμένο επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Νέες ρυθμίσεις για ωράρια, υπερωρίες και 13ωρο στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου

admin

Παρουσιάζεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σάμου

admin

Συνάντηση Διοικητή Νοσοκομείου Σάμου με τον Ιατρικό Σύλλογο

admin