22/07/2026
Δήμος

H “Ανατροπή” για την συνάντηση με τον Δ.Βίτσα

anatropi

Με αφορμή το αίτημα της δημοτικής αρχής, που εστάλη το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου 2018 σε όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή τους στην επικείμενη συνάντηση με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κ. Βίτσα στις 28 Νοεμβρίου, η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” δεν αντιτίθεται σε σχεδιασμένη συνάντηση με τον υπουργό για το φλέγον θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, όμως δεν είναι διατεθειμένη να νομιμοποιήσει με την παρουσία της αποφάσεις που ενδεχομένως έχουν ήδη παρθεί και ούτε πρόκειται να συμμετάσχει στην συνάντηση αυτή έχοντας παθητικό ρόλο.

Το πρόβλημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ήδη από την πρώτη ημέρα εμφάνισής του εντείνεται και δυστυχώς οι αρμόδιοι φορείς παραμένουν άπραγοι. Οι ολοένα αυξανόμενες εισροές των πληθυσμών αυτών στο νησί μας συνεχίζεται – ίσως και οργανωμένα – δημιουργώντας μία κατάσταση δραματική.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ναι μεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην επικείμενη συνάντηση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα παραστεί τυπικά δίπλα στη δημοτική αρχή. Αντ’ αυτού, ζητά από τον δήμαρχο να έχει τον δικό του λόγο απέναντι στον υπουργό, προκειμένου να του γνωστοποιήσει την αδιέξοδη κατάσταση που βιώνει το νησί μας. Επιπλέον, να του παραθέσει αδιαπραγμάτευτα μέτρα για την επίλυση του ζητήματος με σκοπό την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού – μέτρα που θα έπρεπε ήδη να έχουν εφαρμοσθεί. Στην περίπτωση που προκύψουν ουσιώδεις δεσμεύσεις από την συνάντηση, ο επικεφαλής θα επιδιώξει την υπογραφή τους, ούτως ώστε αν οι δεσμεύσεις αυτές τελικά δεν υλοποιηθούν, να υπάρχει νομική κάλυψη.

Η “Ανατροπή” δεν είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί και δεσμεύεται να εκπροσωπήσει τον σαμιακό λαό με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Τέλος, η δημοτική αρχή πριν προβεί στη συγκεκριμένη επιστολή, θα έπρεπε πρώτα να είχε ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο. Ενώ, για την επίλυση του ζητήματος αυτού κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία όλων των τοπικών και θεσμικών φορέων, καθώς οι μονόπλευρες ενέργειες έχουν ήδη αποδείξει ότι δεν αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα και συμβάλλουν στη διαιώνιση του προβλήματος.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ομόφωνο «ναι» στην 99ετή παραχώρηση χρήσης του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου στο ΥΠΠΟ

Στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου η παραχώρηση του Μουσείου Ναυπηγικών Τεχνών στο Υπουργείο Πολιτισμού

Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη του διοικητή του 649 ΤΕ στον δήμαρχο Δυτικής Σάμου

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρλοβάσου ανοίγει τις πόρτες του: Ωράριο, τιμές και εγγραφές

4 προσλήψεις συνοδών απορριμματοφόρου στον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ανατολική Σάμος: Αυτή είναι η σύνθεση του Προεδρείου και της Δημοτικής Επιτροπής