04/11/2025
Πολιτικά

Αναχώρηση 46 αιτούντων άσυλο για Ιταλία

Aναχώρησαν σήμερα το πρωί, από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ειδική πτήση charter, 46 αιτούντες άσυλο με προορισμό την Ιταλία, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκαταστάσεων, που υλοποιεί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στην Ιταλία, η οποία είναι και αυτή χώρα πρώτης υποδοχής, έχουν μετεγκατασταθεί, μέχρι στιγμής, 147 άτομα, εκ των οποίων 25 ασυνόδευτα ανήλικα.

Από την αρχή υλοποίησης του προγράμματος έχουν μετεγκατασταθεί σε άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ συνολικά 4.527 άτομα, ανάμεσα τους 1.074 ασυνόδευτα παιδιά.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG HOME) και υλοποιείται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).

Related posts

Στη Βουλή τα στοιχεία για το τέλος κρουαζιέρας – Πάνω από 28 εκατ. ευρώ τα έσοδα του 2025

admin

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Οι πιο βαθιοί σεισμοί δεν είναι της γης, αλλά της ψυχής»

admin

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα για το πρόβλημα των αγριόχοιρων στη Σάμο

admin

Σεισμόπληκτοι Σάμου: Τα νούμερα της αποκατάστασης – 876 επιδοτήσεις ενοικίου, 127 άδειες επισκευής και 101 βεβαιώσεις κατεδάφισης

admin

Παρέμβαση Βουλευτή Σάμου για τον υπερπληθυσμό αγριόχοιρων – Τι απαντά το Υπουργείο

admin

Νέα Δημοκρατία: Εσωκομματικές εκλογές στις 23 Νοεμβρίου — Ανακοίνωση από τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ανατολικής Σάμου

admin

ΔΕΕΠ Σάμου: Πετρούσκας και Ζαφείρης στην κούρσα για την προεδρία

admin

Απολογισμός 36ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου – Ρεκόρ, διεθνής αναγνώριση και νησιωτική ενότητα

admin

Χριστόδουλος Στεφανάδης: Παρουσίαση έργων και δράσεων της κυβέρνησης στο Ν. Σάμου

admin