11/05/2025
Πολιτικά

Αναχώρηση 46 αιτούντων άσυλο για Ιταλία

Aναχώρησαν σήμερα το πρωί, από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ειδική πτήση charter, 46 αιτούντες άσυλο με προορισμό την Ιταλία, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκαταστάσεων, που υλοποιεί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στην Ιταλία, η οποία είναι και αυτή χώρα πρώτης υποδοχής, έχουν μετεγκατασταθεί, μέχρι στιγμής, 147 άτομα, εκ των οποίων 25 ασυνόδευτα ανήλικα.

Από την αρχή υλοποίησης του προγράμματος έχουν μετεγκατασταθεί σε άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ συνολικά 4.527 άτομα, ανάμεσα τους 1.074 ασυνόδευτα παιδιά.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG HOME) και υλοποιείται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).

Related posts

Νέα Αριστερά: “Η Fraport αποφασίζει για τις Βάσεις Πυροσβεστικής;” Ερώτηση για τη μεταφορά από τη Σάμο στη Λήμνο

admin

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις στη Σάμο από την Κινητή Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

admin

Συνάντηση Στεφανάδη με Μητσοτάκη: Τα ζητήματα Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων και η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο επίκεντρο

admin

Συνάντηση Στεφανάδη με Κικίλια: Διαβεβαιώσεις για ακτοπλοΐα, εισιτήρια και μεταφορικό ισοδύναμο

admin

Άρθρο του Κώστα Τζίχα-Γιατί έρχεται ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Σάμο;

admin

“Να εφαρμοστεί η Οδηγία για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά”

admin

Επίσκεψη του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα σε Σάμο και Ικαρία

admin

Χρ. Στεφανάδης: Γιατί η νέα Βάση Ετοιμότητας (ΒΕΕ) δεν εγκαθίσταται στη Σάμο – Ο ρόλος της Fraport

admin

Σεισμόπληκτη Σάμος: Ανοιχτή πληγή 5 χρόνια μετά – Ενημέρωση Στεφανάδη με νέα στοιχεία για τις αποκαταστάσεις

admin