11/05/2026
Πολιτικά

Απονομή Διαμνημόνευσης στον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX, Fabrice Leggeri

Στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Προστασία των Συνόρων στη Λιθουανία, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, απένειμε, χθες, Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Β` Τάξης – Διαμνημόνευσης Αξίας στον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής – FRONTEX, για την σημαντική συμβολή του Οργανισμού στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, καθώς και των επιπτώσεών της στις τοπικές κοινωνίες. Η απονομή έλαβε χώρα στην πρεσβευτική κατοικία στο Βίλνιους.

O κ. Μηταράκης στάθηκε στην αποτελεσματικότητα της FRONTEX «υπό την ηγεσία του κ. Leggeri, καθώς η επιχειρησιακή λειτουργία και η συνολική στήριξη του Οργανισμού στην Ελλάδα, έχει επιτρέψει στη χώρα μας να διατηρήσει τα χαμηλότερα επίπεδα μεταναστευτικών ροών της τελευταίας δεκαετίας».

Ο κ. Leggeri, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για «αυτήν την κίνηση που αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς που έχει γίνει από τη FRONTEX και ανοίγει νέους δρόμους περαιτέρω συνεργασίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε».

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

510.000 ευρώ για ανακαίνιση τριών σχολείων σε Καρλόβασι, Ράχες και Εύδηλο

ΚΚΕ Σάμου για το δυστύχημα στο Ηραίο: Ολόκληρο νησί χωρίς Επιθεώρηση Εργασίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια

Σάμος: Συλλυπητήρια ΔΕΕΠ ΝΔ για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε συμπολίτη μας

«Στην Κομισιόν φέρνει το ζήτημα των εξοντωτικών εφημεριών των εργαζομένων στο ΕΣΥ ο Κώστας Αρβανίτης, με αφορμή τις καταγγελίες της παιδιάτρου στη Σάμο»

ΠΑΣΟΚ Σάμου: Το Νοσοκομείο στηρίζεται στην υπερεργασία και το φιλότιμο

ΚΚΕ Σάμου: Με έναν παιδίατρο δέκα χρόνια το νοσοκομείο