31.9 C
Σάμος
28/07/2025
Σαμιακά

Αρχιπέλαγος: Πόλεμο έχει κηρύξει ο άνθρωπος στη φύση

Περιγραφή εικόνας

Νεκρή Μεσογειακή Φώκια εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη 17 Απριλίου σε παραλία του Καρλοβάσου.

Για πόλεμο που έχει κηρύξει ο άνθρωπος ενάντια στη φύση κάνει λόγο το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

Στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο άνθρωπος ενάντια στη φύση, εντοπίστηκε ένα ακόμα θύμα – ένα από τα πλέον απειλούμενα θαλάσσια θηλαστικά στον κόσμο.

Έπειτα από τους βοριάδες των προηγούμενων ημερών, μία Μεσογειακή Φώκια κατέληξε νεκρή στις ΒΔ ακτές της Σάμου.

Ήταν μία μεγάλη αρσενική φώκια περίπου 300 κιλά. Η πρώτη νεκροψία έδειξε ότι η φώκια μέχρι τη στιγμή που θανατώθηκε ήταν καλά στην υγεία της, είχε μόλις τραφεί και ήταν στη διαδικασία της χώνεψης.

Υπάρχουν ενδείξεις ανθρωπογενούς αλληλεπίδρασης αλλά δεν έχουν ακόμα αποδειχθεί.

Για να προσδιοριστεί η αιτία του θανάτου απαιτούνται λίγες ημέρες έως ότου ολοκληρωθεί η επεξεργασία και ανάλυση των δειγμάτων που έχουν συλλεχθεί.

Είναι προφανές ότι η φώκια αυτή δεν θανατώθηκε ως αποτέλεσμα κάποια στρατιωτικής άσκησης, αλλά όπως προαναφέραμε από τον πόλεμο που έχουμε κηρύξει όλοι μας ενάντια στη φύση, είτε με τις πράξεις μας είτε με την απραξία μας.

Related posts

Ξεκινά ο Τρύγος στη Σάμο

admin

Ολοκληρώθηκαν οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στη Παναγιά του Κοτσικά

admin

Πρόγραμμα 4ου Ψεκασμού Κουνουπιών 2025: Δήμοι Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων

admin

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

admin

Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού στη Σάμο για ψευδή κατάθεση

admin

Αλλαγή Ηγεσίας στον Ροταριανό Όμιλο Σάμου

admin

Σάμος: Τραυματίας σε τροχαίο στη Γάγκου

admin

Μ. Κάρλας: Το τοξικό νέφος των διοξινών

admin

Φύτευση υποβρύχιων κήπων Ποσειδωνίας

admin