15/11/2025
Σαμιακά

Αρχιπέλαγος: Πόλεμο έχει κηρύξει ο άνθρωπος στη φύση

Νεκρή Μεσογειακή Φώκια εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη 17 Απριλίου σε παραλία του Καρλοβάσου.

Για πόλεμο που έχει κηρύξει ο άνθρωπος ενάντια στη φύση κάνει λόγο το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

Στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο άνθρωπος ενάντια στη φύση, εντοπίστηκε ένα ακόμα θύμα – ένα από τα πλέον απειλούμενα θαλάσσια θηλαστικά στον κόσμο.

Έπειτα από τους βοριάδες των προηγούμενων ημερών, μία Μεσογειακή Φώκια κατέληξε νεκρή στις ΒΔ ακτές της Σάμου.

Ήταν μία μεγάλη αρσενική φώκια περίπου 300 κιλά. Η πρώτη νεκροψία έδειξε ότι η φώκια μέχρι τη στιγμή που θανατώθηκε ήταν καλά στην υγεία της, είχε μόλις τραφεί και ήταν στη διαδικασία της χώνεψης.

Υπάρχουν ενδείξεις ανθρωπογενούς αλληλεπίδρασης αλλά δεν έχουν ακόμα αποδειχθεί.

Για να προσδιοριστεί η αιτία του θανάτου απαιτούνται λίγες ημέρες έως ότου ολοκληρωθεί η επεξεργασία και ανάλυση των δειγμάτων που έχουν συλλεχθεί.

Είναι προφανές ότι η φώκια αυτή δεν θανατώθηκε ως αποτέλεσμα κάποια στρατιωτικής άσκησης, αλλά όπως προαναφέραμε από τον πόλεμο που έχουμε κηρύξει όλοι μας ενάντια στη φύση, είτε με τις πράξεις μας είτε με την απραξία μας.

Related posts

Ενημερωτική εκδήλωση για τον διαβήτη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου

admin

Ημέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων την 21η Νοεμβρίου – Οι εκδηλώσεις

admin

Συμπλοκή μεταναστών με μαχαίρια και κοντάρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Σάμος: Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

admin

Καθημερινές Θείες Λειτουργίες έως τα Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Σάμου

admin

Στους 34.866 επιβάτες έκλεισε ο Οκτώβριος στο αεροδρόμιο Σάμου

admin

Στις 28 Νοεμβρίου φωταγωγείται το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε εξέλιξη φωτιά στους Φούρνους- Δεν απειλούνται κατοικίες

admin

Καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου για την κατάσταση της Πορφυριάδας

admin