29/06/2026
Σαμιακά

ΒΑΒΕΛ.. το νέο κρασί που κυκλοφορεί φέτος το καλοκαίρι ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της Σάμου

ΒΑΒΕΛ2

Bαβέλ: Το κρασί που «μιλά» σε διεθνή γλώσσα!

Το κρασί Βαβέλ του ΕΟΣ Σάμου είναι ένα νέο κρασί ευρείας αποδοχής, ευχάριστο και ευκολόπιοτο που μένει πιστό στην αλήθεια της ποικιλίας μοσχάτο λευκό.

Ποια είναι η «αλήθεια» του μοσχάτου;

Τα εντυπωσιακά πρωτογενή αρώματα της ευγενούς αυτής ποικιλίας, η οποία είναι μοναδική στον κόσμο! Τα αρώματα αυτά είναι έντονα και φρουτώδη και παραπέμπουν καταρχάς στο ίδιο το σταφύλι, ενώ σε δεύτερη ανάγνωση φέρνουν γευστικές μνήμες από φρέσκα ώριμα φρούτα όπως βερίκοκα, μήλα και εσπεριδοειδή ή και εξωτικά (ανανά, μάγκο, κ.α).

Το κρασί που «μιλά» σε διεθνή γλώσσα!

Το Βαβέλ είναι ένα κρασί που «αρέσει σε όλους», γιατί είναι αρωματικό όσο χρειάζεται, γλυκό και ξηρό όσο χρειάζεται, με μεγάλη ισορροπία στη γεύση και σπουδαία αρμονία στην επίγευση. Είναι ημίξηρο, με μια σχεδόν ανεπαίσθητη γλύκα ώστε το αποτέλεσμα να είναι άμεσα γοητευτικό.

Είναι η περίπτωση του κρασιού, ως «παγκόσμια γλώσσα» (“Wine the universal language”), και το μοσχάτο είναι η ποικιλία εκείνη που μπορεί καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη να διαδραματίσει το ρόλο αυτό.

Η ετικέτα του αναπαριστά με δημιουργικό τρόπο πώς η συνύπαρξη, ο σεβασμός και η αποδοχή μεταξύ ανθρώπων, λαών, κοινωνιών, επιλογών, μπορεί στη θέση του πύργου της αλαζονείας να υψώσει έναν πύργο αγάπης, αλληλεγγύης και κατανόησης, με μέσο επικοινωνίας το κρασί.

ΒΑΒΕΛ.. το νέο κρασί που κυκλοφορεί φέτος το καλοκαίρι ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της Σάμου

 

Δοκιμάστε το:

Το Βαβέλ μπορεί να καταναλωθεί άνετα «σκέτο», ως απεριτίφ. Ωστόσο συνδυάζεται απολαυστικά, με:

  • πιάτα που γλυκίζουν ελαφρά (π.χ. καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου, spare ribs), κρεατικά που συνοδεύονται από μαγειρεμένα φρούτα (χοιρινό με δαμάσκηνα, αρνί με σταφύλια, κοτόπουλο με ανανά)
  • ο,τιδήποτε είναι παναρισμένο (π.χ. κοτομπουκιές και φέτα σαγανάκι με μέλι),
  • χάμπουργκερ, σάντουιτς, πίτσες, σουβλάκια, πατάτες τηγανιτές, κοτόπουλο στη σούβλα κ.α
  • πίτες κάθε είδους (τυρόπιτες, χορτόπιτες)
  • πιάτα της ασιατικής κουζίνας (αχνιστά, noodles, nems, κ.ο.κ.)
  • σούπες διάφορες που να γλυκίζουν ελαφρά, π.χ. σούπα από καρότα
  • «γλυκά» ψάρια και οστρακοειδή, π.χ. πεσκανδρίτσα, αστακός, καβουροσαλάτα, γαρίδες, καραβίδες
  • σαλάτες-ορεκτικά που περιλαμβάνουν φρέσκα φρούτα, διάφορα ορεκτικά όπως πεπόνι με προσούτο, φέτα με καρπούζι
  • φρούτα και φρουτοσαλάτες, επιδόρπια χωρίς σοκολάτα
  • τυριά που σερβίρουμε με μαρμελάδες.
G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Φωτιά σε οικοπεδικό χώρο στους Μυτιληνιούς Σάμου

Νοσοκομείο Σάμου: Από τις 14 θέσεις γιατρών που προκηρύχθηκαν, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τις 9

Τους τηλεφωνούν για δήθεν τροχαίο παιδιού και ζητούν χρήματα

Αλλαγή πλοίου στη Blue Star αφήνει εκπαιδευτικούς χωρίς καμπίνα στη γραμμή προς Καβάλα

Τοποθετήθηκαν απινιδωτές στα λιμάνια Ικαρίας και Φούρνων

Εγγραφές στη ΣΑΕΚ του Νοσοκομείου Σάμου για Βοηθούς Νοσηλευτικής