27/06/2026
Δήμος

Γ. Στάντζος: Κλείστε τα αεροδρόμια και τα λιμάνια των νησιών μας

stantzos

 

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, προσυπέγραψε σήμερα, 06/04/2020 το κάτωθι έγγραφο αίτημα προς τον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη για το «κλείσιμο» των αεροδρομίων και των λιμανιών των νησιών της χώρας.

Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αποτελεί το ύψιστο καθήκον όλων τις δύσκολες αυτές ώρες. Το αίτημα αποτελεί πρωτοβουλία του Δημάρχου Κω, κου Θεοδόση Νικηταρά.

”Αξιότιμε Πρωθυπουργέ,
Εμείς, οι Δήμαρχοι των νησιών της χώρας μας, που δεδομένα αντιμετωπίζουμε χρόνια προβλήματα στις δομές Υγείας, σας ζητάμε να κλείσετε τα αεροδρόμια και τα λιμάνια των νησιών μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τις κοινωνίες μας από τη διασπορά του κορονοϊού.

Άλλωστε όπως δείχνουν περιστατικά σε διάφορα νησιά , τα όποια αρχικά κρούσματα εμφανίστηκαν αφορούν κυρίως σε ανθρώπους που έφτασαν στα νησιά προερχόμενοι από άλλες περιοχές.

Γνωρίζετε και εσείς ότι το σύστημα Υγείας στα νησιά είναι αδύναμο ενώ και οι αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό είναι σχεδόν αδύνατες.

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες σας. “

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Δύο Δημοτικά Συμβούλια στη Σάμο με επίκεντρο το μεταναστευτικό

Στη Σάμο ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ – Συναντήσεις με τους δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

Προσλήψεις οκτώ μόνιμων υπαλλήλων στον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ζητά αυστηρότερα όρια για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό χωρίς δημοσιογράφους – ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διαβεβαιώνει «ουδέν κρυπτόν»

Δύο προσλήψεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρλοβάσου, ναυαγοσώστης και υπάλληλος γραφείου