30/09/2026
Δήμος

Δήμος Δυτικής Σάμου: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

kopsimo-xorton-01

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Σάμου πληροφορεί ότι από την Κυριακή 1 Μαΐου – 31 Οκτωβρίου 2022, αρχίζει η νέα αντιπυρική περίοδος. 

Ένα από τα μέτρα προστασίας είναι και ο καθαρισμός των οικοπέδων. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός της πόλης των Καρλοβασίων, των κοινοτήτων και των οικισμών του Δήμου μας και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρα από τα όριά των, υποχρεούνται, μέχρι την 30η Απριλίου να προχωρήσουν στην αποψίλωση και στην απομάκρυνση των ξερών χόρτων και άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών ή αντικειμένων, που βρίσκονται μέσα σε αυτά. Σκοπός του είναι η αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω δράση είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπ. αριθμ. 20/2022 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ1301/18.3.2022/΄Β) και ο Ν.3852/2010 και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ισχύουν και εφαρμόζονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 παρ.1 περ.26 εδαφ.β΄ του ανωτέρου Νόμου και των διατάξεων του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Θετική ψήφος της ΑΝΑ.Σ.Α. για το Μουσείο Ναυπηγικών Τεχνών

Δήμος Δυτικής Σάμου: Παρέμβαση για τις συμπτύξεις στο Λύκειο Καρλοβασίου

Οικονομική στήριξη για τις επιχειρήσεις στο Καρλόβασι ζητά ο δήμαρχος Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους μετά τη φωτιά στο «Blue Carrier 2»

Ανα.Σ.Α.: Ζητήματα ασφάλειας από τις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων

Δήμος Δυτικής Σάμου: Νέος ηλεκτρονικός πίνακας αποτελεσμάτων στο Κλειστό Γήπεδο «Ευάγγελος Σιδηρούργος»

Επτά ημέρες δράσεων για την Κινητικότητα στη Σάμο