01/09/2026
Πολιτικά

Διευκρινήσεις του βουλευτή Σάμου για την μεταφορά της έδρας του Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου-Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Π.Σ. από την Σάμο στην Κρήτη

PIROSVESTIKO SOMA

Διευκρινήσεις σχετικά με την μετακίνηση του Στρατηγείου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για το Βόρειο-Νότιο Αιγαίο και Κρήτη, από τη Σάμο στην Κρήτη, έδωσε ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, σε ανάρτηση του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«1. Το Στρατηγείο εγκαταστάθηκε στη Σάμο τον Μάιο του 2020, από την Κυβέρνηση της ΝΔ (και όχι από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ).

2. Σε διαδοχικές επικοινωνίες μου με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κικίλια, μου διευκρινίσθηκε ότι η μετεγκατάσταση του Στρατηγείου στην Κρήτη, θεωρήθηκε επιβεβλημένη, όχι για πολιτικούς, αλλά για υπηρεσιακούς λόγους που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ρόδου το καλοκαίρι.

Μου επεσήμανε ότι στην Κρήτη υπηρετεί σε διάφορες υπηρεσίες μεγάλος αριθμός πυροσβεστών (περίπου 1.000).

Ο Υπουργός μού γνωστοποίησε ότι στη Σάμο δεν θα αλλάξει τίποτα στη δομή της υπηρεσίας. Απεναντίας, θα εγκατασταθεί Ταξίαρχος (Αρχιπύραρχος), θα παραμείνει το πεζοπόρο αερομεταφερόμενο τμήμα, θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η Π.Υ. της Σάμου (στελέχωση, εξοπλισμός) και θα εγκατασταθεί και κλιμάκιο της νεοσύστατης υπηρεσίας δασοπυρόσβεσης (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.).

Αυτά για την σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας.»

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Οργανωμένη αποχώρηση 223 ατόμων από τη Σάμο

Στεφανάδης προς Πλεύρη για τους 205 παράνομους μετανάστες: «Η Σάμος δεν μπορεί να είναι εύκολη λύση»

Ερώτηση Αυτιά σε Κομισιόν: «Έλεγχος σε αγορές ακινήτων από τρίτες χώρες σε διασυνοριακές περιοχές»

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Ανδρέα Ξανθού για τον θάνατο του Νίκου Κακλαμάνη

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Κακλαμάνης

Λέκκα: Τίμησαν τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ