25/04/2025
Πολιτικά

Δ. Σεβαστάκης: Το άσυλο είναι συνευθύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας

«Στόχος  της  Νέας Δημοκρατίας  είναι  η απομείωση  της ταυτότητας  του Πανεπιστημίου ως αυτοτελούς οντότητας. Θεωρεί  ότι Πανεπιστήμιο είναι  ακριβό και για να αναπαραχθεί πρέπει  να αυτοχρηματοδοτηθεί. Όποιο γνωστικό αντικείμενο έχει περάσει στην αγορά εργασίας θα επιβιώσει, όποιο όχι  θα πεθάνει… δηλαδή δαρβινισμός»  ήταν το σχόλιο  του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη Στο Κόκκινο και στην Αλεξάνδρα Χριστακάκη, αναφορικά με την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Σεβαστάκης αναφερόμενος στην ρητορική της Νέας Δημοκρατίας  για σύνδεση της παραβατικότητας με την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, της απέδωσε  παιχνίδια με τα μικροαστικά στερεότυπα και την εύκολη ταύτιση της κυβέρνησης  με το «κοινωνικό κακό».

Κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα να έχει συνευθύνη και να μην αναθέτει την υπεράσπιση του ασύλου σε τρίτους. «Είναι εύκολο να εικονογραφείς το κακό και να μην βλέπεις την συλλογική άσκηση βίας, στον δημόσιο χώρο, τμήμα του οποίου είναι και τα ΑΕΙ» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

Related posts

Προκήρυξη 13 Μόνιμων Ιατρών για τα Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας

admin

Εξελίξεις στα έργα υποδομής της Ικαρίας: Τι συζήτησαν Στεφανάδης και Καρούτσος

admin

Νέα Αριστερά Σάμου και Ικαρίας: Ε, όχι λοιπόν οι Ικαριώτες δεν είναι τζαμπατζήδες!

admin

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Έγκριση κονδυλίων για βιολογικό καθαρισμό και υδροδότηση ΚΕΔ

admin

Eρώτηση του Νίκου Παππά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα περιστατικά παιδικού υποσιτισμού στην ΚΕΔ Σάμου

admin

O Βουλευτής Σάμου για το Φράγμα Καρβούνη

admin

Πασχαλινές ευχές από το βουλευτή Ν.Σάμου Χ. Στεφανάδη

admin

Ερώτηση Παραστατίδη για τη στήριξη του Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

 Ικαρία: Ξεκινούν τα έργα εκβάθυνσης στο λιμάνι του Ευδήλου

admin