20/06/2026
Σαμιακά

«Εις μνήμην Άρη και Κλαίρης»

Οδός Μνησάρχου. Στην πόλη της Σάμου. Εκεί όπου στις 30 Οκτωβρίου 2020 στις 13:51 δύο έφηβοι, ο Άρης και η Κλαίρη, έφυγαν πρόωρα για τη γειτονιά των αγγέλων. Τα δύο ανθρώπινα θύματα του καταστροφικού σεισμού της Σάμου.

Δύο ανυποψίαστοι έφηβοι που απλά κάθονταν σε μικρό σκαλοπάτι εξώπορτας, μίλαγαν για την καθημερινότητά τους κι έκαναν σχέδια για το μέλλον τους.

Όμως ο Θεός  είχε άλλα σχέδια. Τους ήθελε κοντά του. Για κάποιον λόγο.

Πολλά ειπώθηκαν, πολλά γράφηκαν για τον Άρη και την Κλαίρη, την Κλαίρη και τον Άρη. Ο θάνατός τους συγκίνησε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και πολλές χώρες σ’ όλον τον κόσμο.

«Εις μνήμην Άρη και Κλαίρης»

Μετά από 118 μέρες, στο μέρος όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή, φεύγοντας αγκαλιασμένοι, τοποθετήθηκε εκκλησάκι για να θυμίζει την ιστορία τους, για να θυμίζει σε όλους μας εκείνη την ημέρα.

Ο δρόμος όμως ακόμα είναι επικίνδυνος, επειδή κάποια σπίτια έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα και κατεδαφιστέα. Δυστυχώς οι διαδικασίες κατεδάφισης είναι χρονοβόρες, αλλά αποτέλεσμα θα υπάρξει.

Φυσικά, όπως τα περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα, πρέπει να γίνει πρώτα το κακό, και μετά να γίνουν τα αυτονόητα.

Στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης (24/02) – ημέρα γενεθλίων του Άρη – πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στο συγκεκριμένο σημείο από τον π. Εμμανουήλ Γιαγουρτά.

*** Οι δύο οικογένειες ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Ανατολικής Σάμου για τις ενέργειές του και τη συμπαράσταση που έδειξαν από την ημέρα της 30ης Οκτωβρίου 2020 μέχρι και σήμερα…

«Αιωνία τους η μνήμη»…

 

Πηγή :Samostoday

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αποζημιώσεις από τους Δήμους της Σάμου διεκδικούν όλο και περισσότεροι πολίτες για λακκούβες στους δρόμους

34χρονος στο Βαθύ κατείχε παράνομα βελγική ταυτότητα

Σάμος: Εντοπίστηκε ο 80χρονος τουρίστας που χάθηκε στον Κέρκη

Το Valencia Basket Skills Camp επιστρέφει στη Σάμο στις 26 έως 28 Ιουνίου

Δημήτρης Βλασιάδης : Ο όψιμος λαϊκισμός αδικεί ακόμη και αυτούς που τον πουλάνε

Κάθετα αντίθετοι οι φορείς της Σάμου στις μεταφορές μεταναστών από άλλες περιοχές