23/09/2026
Σαμιακά

Εκδήλωση για την ακτινοβολία κεραιών κινητής τηλεφωνίας

DSC_0196

Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών, το Κλιμάκιο Εθελοντών Πυροσβεστών Μαραθοκάμπου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Όρμου Μαραθοκάμπου και την Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου της ΟΓΕ, διοργάνωσαν εκδήλωση την Παρασκευή 2 Αυγούστου  με θέμα “Ακτινοβολία κεραιών κινητής τηλεφωνίας: Βιολογικές επιπτώσεις”. Ομιλητής ήταν ο Γιάννης Μισιρλής, καθηγητής Βιοιατρικής Τεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στη γεμάτη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο καθηγητής εξήγησε τι είναι και πως λειτουργεί η ακτινοβολία, ποιες συνέπειες από την επίδρασή της κι επομένως ποιες οι επιπτώσεις της στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Αναφέρθηκε στις πλέον αξιόπιστες έρευνες που αποδεικνύουν την επίδραση της ακτινοβολίας στην υγεία των ανθρώπων κι ανέφερε πειστικά παραδείγματα για το πως εμπόδιο στην προστασία των ανθρώπων μπαίνει η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων τηλεπικοινωνιών, προϊόντων επικοινωνίας κλπ.

Εκ μέρους των φορέων δηλώθηκε η αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που προστατεύει τα κέρδη των μονοπωλίων αλλά αφήνει απροστάτευτο το λαό. Αγώνας δεμένος με την πάλη και τις διεκδικήσεις για όλα τα φλέγοντα ζητήματα του λαού της περιοχής.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σάμος: Στις τουρκικές ακτές εντοπίστηκε νεκρός ο 50χρονος που αγνοούνταν

Δύο νέα μηχανήματα στο Νοσοκομείο Σάμου: τι εξυπηρετούν σε νεογνά και επείγοντα

Κλιμάκιο του ΥΠΕΝ στη Σάμο για τους αγριόχοιρους

Ειδικό εποχικό βοήθημα οικοδόμων: Αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου, ποσό 1.064,12 ευρώ

Σάμος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 50χρονο Τούρκο που έπεσε από σκάφος αναψυχής

Νεκρό δελφίνι εντοπίστηκε στο Μαλαγάρι