06/05/2026
Σαμιακά

ΕΛΜΕ Σάμου: Μπλόκο σε απόπειρα “αξιολόγησης” – Αυτό απόψε είναι μόνο η αρχή

Την αντίθεσή τους στην ατομική αξιολόγηση που προσπαθεί να επαναφέρει το Υπουργείο Παιδείας εξέφρασαν το απόγευμα της Τρίτης 4 Απριλίου μέλη της ΕΛΜΕ Σάμου, έξω από το Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου.

Οι εκπαιδευτικοί φαίνεται πως απέτρεψαν την απόπειρα “αξιολόγησης” από Σύμβουλο Εκπαίδευσης που ήρθε από την Θεσσαλονίκη συναδέλφου τους από το εσπερινό ΕΠΑΛ Σάμου.

«Ο κλάδος αποφάσισε εδώ και περίπου ένα δίμηνο ότι είναι κατά της ατομικής αξιολόγησης που το Υπουργείο Παιδείας διαφήμισε ότι 41 χρόνια μετά έρχεται να την εφαρμόσει και μάλιστα σε μία περίοδο προεκλογική, με ότι αυτό έχει να σηματοδοτήσει.

Εμείς όπως ακούσατε και στα συνθήματα δεν θέλουμε αξιολογητές στα σχολεία. Αυτό που θέλουμε είναι επιμόρφωση, είναι δασκάλους και καθηγητές, είναι σχολεία τα οποία να είναι στελεχωμένα από την 1η Σεπτέμβρη και να έχουν όλα την υλικοτεχνική τους υποδομή.

Αυτό απόψε είναι μόνο η αρχή.  Δηλώσαμε αυτή η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά και θα μείνει τα χαρτιά. Καλούμε αύριο στις 7:30 το πρωί, τους συναδέλφους μας στο ΕΠΑΛ στο Καρλόβασι και την Πέμπτη στις 7:30 το πρωί στο ΕΠΑΛ Σάμου, για να πούμε αυτό ακριβώς, η αξιολόγηση αυτή θα μείνει στα χαρτιά», ανέφερε στο Samos24, η πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Σάμου κ Ελπινίκη Δεμερτζή.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Νοσοκομείο Σάμου: Νέα μέτρα για επισκεπτήριο και συνοδούς -τι αλλάζει από σήμερα

9ος «Πυθαγόρας ο Σάμιος»: Όλα τα αποτελέσματα του ημιμαραθωνίου και του Fun Race

Το Blue Star Myconos θα δέσει στη Μυτιλήνη- ακυρώνεται το δρομολόγιο της Δευτέρας για Βαθύ

Νωρίτερα φέτος οι μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες – εντοπίστηκαν και στα νερά της Σάμου

Πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος στη Χώρα Σάμου στις 9 και 10 Μαΐου

Σάμος: Έφτασαν οι πρώτοι 150 Βρετανοί τουρίστες της Jet2 μετά από 8 χρόνια προσπαθειών