14/05/2025
Σαμιακά

Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ε.Ε. για την άμεση χαρτογράφηση της περιοχής στη Σάμο που επλήγη από δασική πυρκαγιά

Κατόπιν εντολής του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε ως Εθνικό Σημείο Επαφής την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή της Σάμου, η οποία επλήγη από δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη 15 Ιουλίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Related posts

Βροχοπτώσεις ρεκόρ σε Σάμο και Ικαρία: Πάνω από 400 χιλιοστά νερού σε πέντε μήνες

admin

«Πλήγμα για τη νησιωτική οικονομία»: Eπιστολή Κυριαζή στον Υπουργό Ναυτιλίας για τις νέες αυξήσεις στα φορτηγά

admin

Κινητοποιήσεις 15 & 16 Μαΐου για να μην χάσει η Μαριάννα Α. το σπίτι της – Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο

admin

Νέα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία Τηλεϊατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ικαρίας

admin

Σάμος: Το Νηπιαγωγείο Χώρας διακρίθηκε στο 3ο Φεστιβάλ STEM με θέμα την επιβίωση στον Άρη

admin

Εορτασμός Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου εκ Χώρας Σάμου

admin

Μεγάλη δωρεά εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία για το καταφύγιο ζώων της Δυτικής Σάμου

admin

Mε επιτυχία η πορεία Ειρήνης 7χλμ και o Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Δημ. Μαυρατζιώτης»

admin

Η Seajets δρομολογεί το SUPERSTAR II (κατασκευής 1985) στη Σάμο

admin