11.7 C
Σάμος
01/03/2025
Πολιτικά

Επίσκεψη Σταμάτη Βαρδαρού στο ΚΕΦΙΑΠ Σάμου

Το ΚΕΦΙΑΠ Σάμου (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Σάμου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο του δήμου Ανατολικής Σάμου και γνωστό ακτιβιστή του αναπηρικό κινήματος Σταύρο Μιχαλόπουλο. Κατά την επίσκεψή τους συναντήθηκαν με το προσωπικό της δομής και τη Διοικήτρια του νοσοκομείου κα Αγγέλη, συνομίλησαν για το έργο της δομής στην αποκατάσταση, αλλά και σε υπηρεσίες λογοθεραπείας, ψυχολικής υποστήριξης-συμβουλευτής και παρεμβάσεων πρόληψης στην κοινότητα. Υπήρξε ακόμη ενημέρωση  για τις ανάγκες της δομής σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως φυσίατρος και εργοθεραπευτής, αλλά και για τις τεχνικές παρεμβάσεις που απαιτούνται ιδίως στον χώρο του υδροθεραπευτηρίου, καθώς και της συντήρησης συνολικά του κτηρίου.

Όλοι συμφώνησαν ότι είναι ζήτημα ισότητας και αξιοπρέπειας τα άτομα με αναπηρία να ζουν σε ένα καθημερινό περιβάλλον φιλικό και απόλυτα προσβάσιμο, με εξασφαλισμένη την πρόσβαση στις απαιτούμενες υπηρεσίες υγείας και φροντίδας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περιθωριοποίηση και ο αποκλεισμός τους και να μην χρειάζεται να «μετατρέπονται σε ήρωες» για απλά, καθημερινά πράγματα.

Το ΕΣΥ, ιδίως στα νησιά μας πρέπει να ενισχυθεί με πόρους, ανθρώπους και υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να μπορέσει να καλύψει περισσότερες ανάγκες, αλλά και να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες στους τομείς που μέχρι σήμερα έχει περιορισμένη παρουσία, όπως η φυσική ιατρική και αποκατάσταση. Το μήνυμα που επιβεβαιώθηκε από την επίσκεψη είναι «Είμαστε όλοι εν δυνάμει ΑμεΑ και δεν θα πρέπει να θεωρούμε ότι είναι κάτι που δεν μας αφορά»

Proteas Blu Resort

Related posts

“Νοσεί η Υγεία στα νησιά της Σάμου και της Ικαρίας” – Η αναφορά του βουλευτή Ιωάννη Τσιμάρη

admin

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στη Σάμο: Αναλυτικό πρόγραμμα επίσκεψης

admin

Νέα Δημοκρατία Σάμου: Πρωτοχρονιάτικη πίτα με ανασκόπηση, πολιτικές αιχμές και παρουσία της Μαρίας Συρεγγέλα

admin

Ο πρώην δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ομιλητής στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Μυτιλήνη

admin

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί απο τη Σάμο σε κοινό αγώνα για προοδευτική αλλαγή

admin

Εκπαίδευση, Υγεία και Δικαιοσύνη στο επίκεντρο της επίσκεψης του Νίκου Ανδρουλάκη στη Σάμο

admin

Νίκος Ανδρουλάκης απο την Σάμο: «Η κυβέρνηση επενδύσει στην τοξικότητα και τον διχασμό. Σέβεται τη δικαιοσύνη αυτός που κρίνει τις αποφάσεις της ή αυτός που δεν τις υλοποιεί;»

admin

Άρθρο Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin

Κομνηνάκα: Τραγικές ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας της Σάμου και της Ικαρίας

admin