11/09/2026
Σαμιακά

Επιστολή στην Εισαγγελία Σάμου για την “Αργυρώ”

11-7

Επιστολή έστειλε η ΠΦΠΟ την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου με θέμα την δολοφονία της φώκιας Αργυρώ. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου.

Aξιότιμοι Κύριοι,

Ζητάμε την άμεση ενεργοποίηση των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών ώστε νε βρεθούν οι υπαίτιοι της άγριας δολοφονίας της Μεσογειακής φώκιας monachus-monachus, γνωστής ως Αργυρώ, που βρέθηκε νεκρή στις 21 Μαΐου στη Σάμο.

Υπάρχουν κάτοικοι της Σάμου που γνωρίζουν τον δολοφόνο και το Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος» έχει ήδη καταθέσει στις αρχές το όνομά του.

Το θέμα της δολοφονίας της συγκεκριμένης φώκιας έχει ήδη πάρει διεθνείς διαστάσεις καθώς ήταν γνωστή και αγαπητή από όλους, κατοίκους και τουρίστες. Όλοι περιμένουν την απόδοση της δικαιοσύνης για το κατάπτυστο έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος του αθώου αυτού ζώου αλλά και εις βάρος της θαλάσσιας ζωής και ισορροπίας.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (60 Σωματεία)
και
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων
G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Χωρίς μαθητές επτά νηπιαγωγεία και δημοτικά σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Σάμου τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου

31 χρόνια από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ευσεβίου

Σάμος: Έφτασαν 365 μετανάστες από την Κρήτη – Μεταφορά στη Ζερβού

Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης σε ηλικία 54 ετών

Στη Σάμο 319 άτομα από την Κρήτη για καταγραφή στη δομή της Ζερβού