04/11/2025
Αστυνομικά - Λιμενικά

Επιχείρηση Λιμενικής Αρχής Σάμου και Europol: Σύλληψη για παράνομη διακίνηση

Τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, 21 Μαΐου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου, σε συνεργασία με το τοπικό κλιμάκιο της Europol, προέβησαν στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού στο Αγαθονήσι. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023, που αφορά τη “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε Ελλαδικό χώρο”, καθώς και του άρθρου 291 παρ.1στ του Π.Κ. που αφορά τις “Επικίνδυνες παρεμβάσεις σε συγκοινωνία πλοίων” και του άρθρου 169 του Π.Κ. για “Απείθεια”.

Ειδικότερα, ο 39χρονος κατηγορείται ότι, ως χειριστής ταχύπλοου σκάφους, μετέφερε είκοσι (20) αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα. Οι μετανάστες αποβιβάστηκαν σε βραχώδη ακτή ανατολικά του Αγαθονησίου την 19η Μαΐου 2024.

Η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, το οποίο εξετάζει όλες τις πτυχές της παράνομης διακίνησης.

Related posts

Δύο συλλήψεις σε Σάμο και Ικαρία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απειλή με μαχαίρι

admin

Ημερίδα για την προστασία των ζώων στη Σάμο στις 6 Νοεμβρίου

admin

Σάμος: Η παγίδα του «λογιστή» και τα 950 ευρώ που εξαφανίστηκαν σε λίγα λεπτά

admin

Δύο άτομα συνελήφθησαν με ναρκωτικά χάπια και κάνναβη στη Σάμο

admin

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν λόγω παρέλασης στη πόλη της Σάμου

admin

3.050 ευρώ το ποσό της απάτης σε βάρος κατοίκου Σάμου

admin

Σύλληψη οδηγού στη Σάμο για παραποίηση στοιχείων οχήματος

admin

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βαθύ λόγω της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

admin

Εντοπισμός σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Σάμο

admin