22.4 C
Σάμος
09/05/2025
Αστυνομικά - Λιμενικά

Επιχείρηση Λιμενικής Αρχής Σάμου και Europol: Σύλληψη για παράνομη διακίνηση

Τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, 21 Μαΐου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου, σε συνεργασία με το τοπικό κλιμάκιο της Europol, προέβησαν στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού στο Αγαθονήσι. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023, που αφορά τη “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε Ελλαδικό χώρο”, καθώς και του άρθρου 291 παρ.1στ του Π.Κ. που αφορά τις “Επικίνδυνες παρεμβάσεις σε συγκοινωνία πλοίων” και του άρθρου 169 του Π.Κ. για “Απείθεια”.

Ειδικότερα, ο 39χρονος κατηγορείται ότι, ως χειριστής ταχύπλοου σκάφους, μετέφερε είκοσι (20) αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα. Οι μετανάστες αποβιβάστηκαν σε βραχώδη ακτή ανατολικά του Αγαθονησίου την 19η Μαΐου 2024.

Η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, το οποίο εξετάζει όλες τις πτυχές της παράνομης διακίνησης.

Related posts

Σάμος: Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας 64χρονου

admin

Καρλόβασι Σάμου: Ταυτοποιήθηκε 45χρονος αλλοδαπός που κακοποίησε γάτα με τσάπα

admin

Σύλληψη για ζωοκλοπή στην Ικαρία – Αφαίρεσαν τρία βοοειδή από το Δήμο

admin

Αστυνομικό δελτίο Σάμου

admin

Δέκα συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ σε Λέσβο, Σάμο και Χίο

admin

Σάμος: Σύλληψη για παράνομη κατοχή χιλιάδων βεγγαλικών

admin

Συνελήφθη ανήλικος αλλοδαπός στη Σάμο για απείθεια και εξύβριση

admin

Διανομή Ενημερωτικών Φυλλαδίων Οδικής Ασφάλειας στο Βόρειο Αιγαίο ενόψει του Πάσχα

admin

Πυθαγόρειο: Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κροτίδες κοντά σε Εκκλησία

admin