25 C
Σάμος
15/09/2025
Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι καλή σχολική χρονιά!

Με τη νέα σχολική χρονιά καλούνται μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί κι εργαζόμενοι να οπλιστούν με δύναμη για να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο και συνάμα συναρπαστικό έργο της εκπαίδευσης! Ευχόμαστε σε όλους καλή αρχή για τη μόρφωση και την πρόοδο των παιδιών μας σε Σάμο και Ικαρία.

Σε μία περίοδο δύσκολων συνθηκών ακρίβειας, αυξήσεων σε λογαριασμούς ρεύματος, θέρμανσης, καυσίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, σχολικών υποχρεώσεων έρχονται σαν «κερασάκι στην τούρτα» οι τελευταίες (7/9) ανακοινώσεις των Υπουργών για την Ενέργεια όπου απειλούν με «μαχαίρι» σε κονδύλια και προσλήψεις σε Δημόσιο και σχολεία αν δεν μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας κατά 10% εντός 2023 !!! Πόση κατρακύλα πια;;;;

Κι όλα αυτά σε σχολικές μονάδες στο νησί μας ήδη πληγείσες από το σεισμό ιδιαίτερα στη Σάμο, με κτίρια που δεν έχουν επισκευαστεί, με μαθήματα που θα συνεχίσουν να γίνονται σε κοντέινερ, με μαθητές που θα μετακινούνται από τα χωριά τους στην πόλη (πχ Παλαιόκαστρο) λόγω σεισμού, με χρηματοδότηση που ούτως ή άλλως δεν επαρκεί για τις ανάγκες των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης πχ εξοπλισμό, χαρτικά, υγιεινή χώρων, συντήρηση κτιρίων, με εργαζόμενους όπως στην καθαριότητα έρμαια των ελαστικών σχέσεων εργασίας με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την υγειονομική ασφάλεια των χώρων και λόγω των αυξημένων αναγκών λόγω διευρυμένης λειτουργίας των «ολοήμερων», με κενά σε καθηγητές.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου θα συνεχίζει τη συλλογική δράση με τους φορείς και συλλόγους των νησιών μας για να αναπτυχθούν αγώνες που θα κρατήσουν όρθια την εκπαιδευτική κοινότητα! Κόντρα σε ταξικούς διαχωρισμούς των μαθητών και την εμπορευματοποίηση της Παιδείας! Για να διεκδικήσουμε:

–       Γενναία χρηματοδότηση της Παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και των σχολικών επιτροπών.

–       Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Μέτρα στήριξης για τους εκπαιδευτικούς για στέγαση, σίτιση.

–       Εξασφάλιση αφορολόγητου πετρελαίου. Κατάργηση του ΦΠΑ στα σχολικά είδη. Πλαφόν στις τιμές.

–       Δωρεάν γεύμα και δεκατιανό σε όλα τα παιδιά.

–       15 μαθητές ανά τάξη – Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ covid με ευθύνη του ΕΟΔΥ και παροχή όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας. Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας με πλήρες ωράριο.

–       Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισόδου και της Τράπεζας Θεμάτων.

–       Αποκατάσταση και ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων.

–       Δωρεάν, ασφαλή και έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών με ευθύνη του κράτους από και προς τα σχολεία με εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς.

 

Η Διοίκηση

Related posts

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Σάμου κατά της αξιολόγησης

admin

Σάμος: Η σκληρή αλήθεια μέσα από τα μάτια των πολιτών

admin

Το «Ariadne» αντικαθιστά τα «Lefka Ori»

admin

Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης: «Όχι στα αργύρια του τουρισμού για το ΝΑΤΟ»

admin

Blue Star Myconos: Τα δρομολόγια από 15/9 έως 31/10

admin

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

admin

ΚΕΔ Σάμου: Πυρκαγιά σε υποσταθμό ρεύματος – Επεκτάθηκε στο ιατρείο της Δομής

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: «Καλή σχολική χρονιά» με ανοιχτά μέτωπα στην εκπαίδευση

admin

Νέο Κέντρο Λογοθεραπείας BlaBlaLand-Speech Lab στο Βαθύ Σάμου από την Εύα Μιχελή

admin