12/03/2025
Δήμος

Η “Ανατροπή” για Εκλογές Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου -Το πείραμα πέτυχε

Εικόνα με Link Προληπτικές Εξετάσεις

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 στη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου με σκοπό την εκλογή του Διοικητικού της Συμβουλίου (11 Δήμαρχοι ex officio και εκλογή 10 Δημοτικών Συμβούλων), την εκλογή του Εποπτικού της Συμβουλίου (εκλογή 3 Δημοτικών Συμβούλων) και την εκλογή των εκπροσώπων της στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (11 Δήμαρχοι ex officio και εκλογή 3 Δημοτικών Συμβούλων).

Οι Π.Ε.Δ. έχουν δημιουργηθεί με το Π.Δ. 75/2011 με κύριο σκοπό την συνεργασία των Δήμων μελών τους και την συνεργασία με διάφορους φορείς, ώστε με την έρευνα, την μελέτη και την συμμετοχή τους να προάγουν τον θεσμό του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Στην 75μελή γενική συνέλευση της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου η Σάμος συμμετέχει, εκτός από τους 2 Δημάρχους της, με 11 Δημοτικούς Συμβούλους (7 από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και 4 από τον Δήμο Δυτικής Σάμου που είχαν εκλεγεί σε πρόσφατα Δημοτικά Συμβούλια, ανάλογα με την δύναμη κάθε παράταξης).

Οι περισσότερες και μεγαλύτερες δυνάμεις των 2 Δήμων μας αποφάσισαν να κατέλθουν στις προαναφερθείσες εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο, υποστηρίζοντας ενωμένοι το νησί μας, με ονομασία «Αρίσταρχος ο Σάμιος». Το πείραμα πέτυχε και εξελέγησαν 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους συνολικά 16 εκλεγμένους.

Για την Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. εξελέγη ο κ. Καρράς από την παράταξη του Δημάρχου κ. Στάντζου, για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. εξελέγησαν οι κ. Καραγεωργίου και Βογιατζής από την παράταξη του Δημάρχου κ. Λυμπέρη και την παράταξη του κ. Κατρακάζου αντίστοιχα και για το Εποπτικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. εξελέγη ο κ. Χατζηχριστοδούλου. Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, αναδείχτηκε πρώτος σε σταυρούς για το 3μελές Εποπτικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου.

Το Εποπτικό Συμβούλιο είναι αυτό που ασκεί έλεγχο στην οικονομική διαχείριση της Π.Ε.∆. Κατά τη διενέργεια του ελέγχου ερευνά τα τηρούμενα βιβλία και τα αναγκαία νόμιμα δικαιολογητικά και παραστατικά στοιχεία και συντάσσει αιτιολογημένη έκθεση για την οικονομική διαχείριση.

Η “Ανατροπή” εύχεται καλή θητεία και καλή συνεργασία σε όλους τους συμμετέχοντες και εκλεγμένους στα παραπάνω συμβούλια, με απώτερο σκοπό την διεκδίκηση και την προώθηση των ζητημάτων του νησιού μας.

 

Proteas Blu Resort

Related posts

Τιμή στους Σαμιώτες Ανώτατους Αξιωματικούς κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας

admin

Παρουσία των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου στην ITB 2025

admin

Σύσταση του Δήμου Ανατολικής Σάμου προς τους πολίτες: Προσοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και τον κίνδυνο πυρκαγιών

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Πρωτοβουλία για “Safe House” και διαδημοτικό κέντρο στήριξης για θύματα βίας

admin

Ευχαριστίες για το Καρλοβασίτικο Καρναβάλι 2025

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου και Αστυνομικού Διευθυντή Σάμου

admin

Δυτική Σάμος: Αναζήτηση xώρου για καταφύγιο αδέσποτων ζώων

admin

Καιρός 27-28/2/2025: Ισχυρά φαινόμενα από το μεσημέρι της Πέμπτης

admin