20.1 C
Σάμος
20/05/2025
Δήμος

Η “Ανατροπή” για Εκλογές Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου -Το πείραμα πέτυχε

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 στη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου με σκοπό την εκλογή του Διοικητικού της Συμβουλίου (11 Δήμαρχοι ex officio και εκλογή 10 Δημοτικών Συμβούλων), την εκλογή του Εποπτικού της Συμβουλίου (εκλογή 3 Δημοτικών Συμβούλων) και την εκλογή των εκπροσώπων της στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (11 Δήμαρχοι ex officio και εκλογή 3 Δημοτικών Συμβούλων).

Οι Π.Ε.Δ. έχουν δημιουργηθεί με το Π.Δ. 75/2011 με κύριο σκοπό την συνεργασία των Δήμων μελών τους και την συνεργασία με διάφορους φορείς, ώστε με την έρευνα, την μελέτη και την συμμετοχή τους να προάγουν τον θεσμό του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Στην 75μελή γενική συνέλευση της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου η Σάμος συμμετέχει, εκτός από τους 2 Δημάρχους της, με 11 Δημοτικούς Συμβούλους (7 από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και 4 από τον Δήμο Δυτικής Σάμου που είχαν εκλεγεί σε πρόσφατα Δημοτικά Συμβούλια, ανάλογα με την δύναμη κάθε παράταξης).

Οι περισσότερες και μεγαλύτερες δυνάμεις των 2 Δήμων μας αποφάσισαν να κατέλθουν στις προαναφερθείσες εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο, υποστηρίζοντας ενωμένοι το νησί μας, με ονομασία «Αρίσταρχος ο Σάμιος». Το πείραμα πέτυχε και εξελέγησαν 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους συνολικά 16 εκλεγμένους.

Για την Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. εξελέγη ο κ. Καρράς από την παράταξη του Δημάρχου κ. Στάντζου, για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. εξελέγησαν οι κ. Καραγεωργίου και Βογιατζής από την παράταξη του Δημάρχου κ. Λυμπέρη και την παράταξη του κ. Κατρακάζου αντίστοιχα και για το Εποπτικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. εξελέγη ο κ. Χατζηχριστοδούλου. Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, αναδείχτηκε πρώτος σε σταυρούς για το 3μελές Εποπτικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου.

Το Εποπτικό Συμβούλιο είναι αυτό που ασκεί έλεγχο στην οικονομική διαχείριση της Π.Ε.∆. Κατά τη διενέργεια του ελέγχου ερευνά τα τηρούμενα βιβλία και τα αναγκαία νόμιμα δικαιολογητικά και παραστατικά στοιχεία και συντάσσει αιτιολογημένη έκθεση για την οικονομική διαχείριση.

Η “Ανατροπή” εύχεται καλή θητεία και καλή συνεργασία σε όλους τους συμμετέχοντες και εκλεγμένους στα παραπάνω συμβούλια, με απώτερο σκοπό την διεκδίκηση και την προώθηση των ζητημάτων του νησιού μας.

 

Related posts

Δυτική Σάμος: Το Δημαρχείο μετατράπηκε σε χώρο κατάνυξης – Τελέστηκε Ευχέλαιο για πρώτη φορά

admin

Συνάντηση εργασίας για το Φράγμα Καρβούνη και δεσμεύσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών

admin

Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις Δωρεάν στη Σάμο: 28 με 31 Μαΐου – Κλείστε Ραντεβού

admin

Αν. Σάμος: Ασφαλές το νερό σε 7 σημεία ελέγχου (Αναλύσεις Μαΐου)

admin

Ανησυχία μετά τη φωτιά στον ΧΥΤΑ – Παρέμβαση της “ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο”

admin

Κινηματογραφικά γυρίσματα στη Σάμο: Η ταινία “Brave New Love” αναζητά βοηθητικούς Ηθοποιούς

admin

Προθεσμία έως 15/6 για άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από επιχειρήσεις

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Πρόγραμμα εορτασμού της Επετείου της 8ης Μάϊου 2025

admin

Ανα.Σ.Α. για τη Σάμο : «Ανασφάλεια και Απαξίωση: Το Π.Δ.194/2025  που Απειλεί τις Τοπικές Κοινωνίες»

admin