17/06/2026
Σαμιακά

Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου εορτάζει και φέτος την μνήμη του Αγίου Νικολάου

Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου εορτάζει και φέτος την μνήμη του Αγίου Νικολάου – προστάτη των ναυτικών και του Πολεμικού Ναυτικού.

Κεκλεισμένων των θυρών θα τελεστεί την Κυριακη 6 Δεκεμβρίου, η δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην πόλη της Σάμου, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε  η μητρόπολη Σάμου αναφέρει:

Ἐν ἀναμονῇ τῆς ἑορτῆς τοῦ ἐν Ἁγίοις Πατρός ἡμῶν Νικολάου Ἀρχιεπισκόπου Μύρων τῆς Λυκίας τοῦ θαυματουργοῦ, τῇν ἐρχόμενη Κυριακῇ 6ῃ Δεκεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ Ευσέβιος θα ἱερουργήσει σύν Θεῷ εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν τοῦ Ἁγίου Νικολάου Βαθέος καί θά προστεί τῆς Δοξολογίας ἐπί τῇ ἑορτῇ τοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ, κεκλεισμένων τῶν θυρῶν, συμφώνως πρός τά ειδικά μέτρα ὑγιειονομικῆς προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊου.

Ομοίως θα λειτουργήσουν και όλοι οι πανηγυρίζοντες Ιεροί Ναοί αφιερωμένοι στην μνήμη του Αγίου Νικολάου κεκλεισμένων των θυρών αυτών εφαρμόζοντας τα μέτρα προστασίας από της λοιμικής νόσου.

Παράκλησις δε προς ἅπαντας διά τήν τήρησιν όλων τῶν μέτρων πρός προστασία του εαυτού μας, των συνανθρώπων μας και το συμφέρον ὅλων.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Επτά συλλήψεις για παράνομη συνδρομητική τηλεόραση, έρευνες και στη Σάμο

789 υπογραφές για τους αγριόχοιρους κατέθεσε στην Εισαγγελία ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό χωρίς δημοσιογράφους – ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διαβεβαιώνει «ουδέν κρυπτόν»

Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος στα ονομαστήρια του Ιερωνύμου

Το Σμύρνα ντι Λεβάντε στα δρομολόγια του Λευκά Όρη από τις 25 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουλίου