30 C
Σάμος
31/07/2025
Σαμιακά

Η Κολωνία υποδέχθηκε τα μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου

Περιγραφή εικόνας

 

Εκδήλωση παρουσίασης των διεθνώς αναγνωρισμένων γλυκών σαμιώτικων κρασιών του Συνεταιρισμού πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία την Κυριακή 11 Απριλίου 2022 στα πλαίσια του προγράμματος  «MediterraneanCheeseandWine»που υλοποιεί επιτυχώς η Οικονομοτεχνική.

Στο βραβευμένο με αστέρι Michelinεστιατόριο«maiBeck FÜR DICH», οι διακεκριμένοι προσκεκλημένοι από τον οινικό χώρο δοκίμασαν την εκλεκτή κουζίνα σε εξαίσιους συνδυασμούς με τα απολαυστικά σαμιώτικα κρασιά.

Chefs, sommeliers, barthenders, δημοσιογράφοιοίνου, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ξενοδοχείων και bar, αλλά και γνωστοί οινολάτρες εξέφρασαν πολύ θετικά σχόλια για τη φρουτώδη και ανθώδη γεύση των γλυκών σαμιώτικων μοσχάτων, τα οποία συνδυάστηκαν με εμπνευσμένες συνταγές για να αναδείξουν την ποιοτική τους γεύση και τη μακρά επίγευση:

Μπριός με γραβιέρα Νάξουσυνδυασμένα με SamosVinDoux, κoτόπουλο με κρέμα και kimchi που συνοδεύτηκε μοναδικά από SamosGrandCru,μοσχαράκι πικάντικο που συνδυάστηκε και μαγειρεύτηκε με το μοναδικό SamosNectarκαι για το επιδόρπιο Τiramisu, μαζί με το οποίο προσφέρθηκε το παλαιωμένο SamosAnthemis.

Άψογος οικοδεσπότης ο Έλληνας blogger και sommelier Τόνυ Ασκητής.

 

Related posts

Νέα πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Σάμου

admin

Σκανδιναβικά ΜΜΕ αποθεώνουν τη Σάμο: Ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης

admin

H μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου εορτάστηκε στον Άγιο Χαράλαμπο Βαθέος Σάμου

admin

ΔΣΕ Σάμου: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού

admin

Οργή αγροτών στη Σάμο: Οι αγριόχοιροι καταστρέφουν τους αμπελώνες, η Πολιτεία απούσα

admin

Ξεκινά ο Τρύγος στη Σάμο

admin

Ολοκληρώθηκαν οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στη Παναγιά του Κοτσικά

admin

Πρόγραμμα 4ου Ψεκασμού Κουνουπιών 2025: Δήμοι Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων

admin

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

admin