19.4 C
Σάμος
29/10/2025
Δήμος

«Η Σάμος αλλάΖΕΙ» σχετικά με την έλλειψη παιδιάτρων στο Νοσοκομείο Σάμου

Η Δημοτική Κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ» από την συγκρότησή της ασκεί και θα ασκεί έλεγχο και παρεμβάσεις, όχι μόνο για τα δημοτικά και αυτοδιοικητικά, αλλά και για όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το νησί και τους συμπολίτες μας.

Εδώ και αρκετούς μήνες είναι γνωστό ότι η μία και μοναδική παιδίατρος, παρόλη την υπερπροσπάθεια και το φιλότιμο, αδυνατεί 24 ώρες για 7 ημέρες τη βδομάδα, να καλύψει τις ανάγκες της παιδιατρικής κλινικής. Έπρεπε να πάρει ολιγοήμερη αναρρωτική άδεια η μοναδική παιδίατρος και να υπάρξει η απειλή του κλεισίματος της παιδιατρικής και συνακόλουθα της μαιευτικής για να ενεργοποιηθούν και πάλι τα αντανακλαστικά των κινητοποιήσεων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα διοίκησης (ΔΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας)  είναι μεγάλες για την ολιγωρία της στην αντιμετώπιση της έλλειψης παιδιάτρων στο Νοσοκομείο Σάμου. Οχυρώνονται στο ότι, προκηρύσσουν θέσεις και δεν υπάρχει προσφορά παιδιάτρων να καταλάβουν τη θέση.

Το Υπουργείο Υγείας έχει τη δυνατότητα, αν υπάρξει η πολιτική βούληση της κυβέρνησης,  να επιλύσει αυτό το ζωτικό πρόβλημα που μας αφορά όλους μας.

1.    Άμεσα να μετακινήσει από κεντρικά δημόσια  νοσοκομεία  παιδιάτρους, έστω και με μηνιαίες διαθέσεις, που θα έρθουν στο Νοσοκομείο Σάμου να παρέχουν τις υπηρεσίες υγείας στην παιδιατρική, ώστε οι γονείς να νοιώσουν και πάλι το αίσθημα δημόσιας εξασφάλισης υγείας για τα  παιδιά τους.

2.    Η καταπόνηση του Νοσοκομείου Σάμου και  όλων των κατηγοριών του προσωπικού του (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού κλπ) και λόγω της υποστήριξης επί μακρόν του μεγάλου αριθμού προσφύγων/μεταναστών είναι δεδομένη. Πρέπει η κυβέρνηση να βρει τους οικονομικούς πόρους και να δώσει ένα πρόσθετο οικονομικό επίδομα, ως κάλυψη των υπεράνθρωπων προσπαθειών τους να κρατήσουν ζωντανό το δημόσιο σύστημα υγείας στη Σάμο και ως κίνητρο προσέλκυσης γιατρών στο νησί.

3.    Να καλύψει με άμεση προκήρυξη όλες τις κενές θέσεις και ειδικότητες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε όλες τις υπηρεσίες και τμήματα του Νοσοκομείου Σάμου.

Related posts

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Σάμου για την 28η Οκτωβρίου

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου διένειμε αθλητικό εξοπλισμό σε όλα τα σχολεία

admin

Νέα αρχή για το Λεπροκομείο Καρλοβασίου με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου

admin

Συμμαχία Πολιτών: «Απαράδεκτη σπατάλη τα 2.450€ για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου»

admin

12η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου με 6 Θέματα

admin

Δυτική Σάμος: Μεγάλη συμμετοχή στη δράση δωρεάν εξέτασης μαστού – Μήνυμα ζωής για την πρόληψη

admin

Η ΑΝΑΣΑ για την ακύρωση της σύσκεψης στο Υπουργείο για τα αγριογούρουνα

admin

Ακυρώθηκε η συνάντηση για το πρόβλημα των αγριοχοίρων στη Σάμο — Έντονη αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης

admin

78 δημότες συμμετείχαν στην πιλοτική λειτουργία του Κολυμβητηρίου Καρλοβασίου

admin