06/07/2026
Σαμιακά

Η φτώχεια αυξάνεται και στο νησί μας. Περιστατικά Σαμιωτών

Φτωχια

Αυξάνονται τα περιστατικά ακραίας φτώχειας με πρωταγωνιστές πολίτες απο το νησί μας, που λόγω της οικονομικής κρίση κατευθύνονται καθημερινά στις κοινωνικές δομές του δήμου Σάμου.

Πρόσφατα, στη Διεύθυνση  Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και ∆ηµόσιας Υγείας του δήμου, παρουσιάστηκαν τρεις υποθέσεις συνανθρώπων µας µε σοβαρότατα οικονομικά προβλήµατα,τα οποία αδυνατούσαν να τα επιλύσουν οι ίδιοι ή µε την βοήθεια των οικογενειών τους.

Πρόκειται για περίπτωση  διακοπής ρεύµατος στην οικία ενός νεαρού ατόµου µε πρόβληµα υγείας το οποίο απαιτεί καθηµερινή υποστήριξη ιατρικών µηχανηµάτων, για δύο άτοµα σε κατάσταση ένδειας µε προβλήµατα υγείας και για µια περίπτωση πυρκαγιάς σε οικία απόρου ατόµου µε ολοσχερή καταστροφή.

Λόγω της σοβαρότητας των περιπτώσεων, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και ∆ηµόσιας Υγείας του δήμου Σάμου, θα χορηγήσει  χρηματικά βοηθήματα στους παραπάνω συμπολίτες μας.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ζερβού Σάμου

Σάμος: Δικαστική απόφαση δικαιώνει εργαζόμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Πρώτο λιμάνι του Ν. Σάμου το Καρλόβασι το 2025 με 58.193 επιβάτες. Ακολουθούν Εύδηλος και Βαθύ

Sky Express: Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη λόγω ισχυρών ανέμων στη Σάμο

Σάμος και Ικαρία σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Κυριακή

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους ανοιχτά της Σάμου. Ασάφεια για τον ακριβή αριθμό