23/08/2025
Δήμος

Κάλεσμα για κοινή γραμμή πλεύσης όλων για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό

Περιγραφή εικόνας

 

Ενόψει της επικείμενης συνάντησης αντιπροσωπείας του Δήμου Σάμου και φορέων του νησιού με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα προτείνουμε τα εξής:
1) Να προηγηθεί, το συντομότερο δυνατόν, με πρωτοβουλία του Δήμου, ΣΥΣΚΕΨΗ όλων των φορέων του νησιού (Δήμος, Αντιπεριφέρεια, Παραγωγικοί, Κοινωνικοί, Επιστημονικοί φορείς) όπου θα αναλυθούν σε βάθος τα προβλήματα που απορρέουν από το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό και θα αποφασιστούν δεσμευτικές για όλους θέσεις και προτάσεις που θα κατατεθούν στη συζήτηση με τον Υπουργό ως βασικό πλαίσιο διεκδίκησης των Σαμίων.
2) Να αποτελέσουν τα ανωτέρω πορίσματα αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου και της Αντιπεριφέρειας Σάμου.
Στόχος η κοινή γραμμή πλεύσης ΟΛΩΝ για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό και η από κοινού υιοθέτηση μελετημένων και στοχευμένων δράσεων για τη δικαίωση μας.
Σε αντίθετη περίπτωση ως «Δράση-Ενότητα-Προοπτική» δεν θα συμμετάσχουμε στη συνάντηση με τον Υπουργό και παράλληλα θα καταγγείλουμε στο Σαμιακό Λαό όσους υπονόμευσαν τον κοινό αγώνα.

~~~~~

Related posts

Συνάντηση Παπαθεοφάνους – Πλεύρη: Στο επίκεντρο τα προβλήματα αποχέτευσης , ύδρευσης και έργα λιμανιού

admin

Ευχαριστίες του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου στον Πλεύρη για σημαντικές χρηματοδοτήσεις

admin

Ανοίγει τις πύλες του το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρλοβασίου για δύο μήνες

admin

ΑΝ.Α.Σ.Α. για τη Σάμο: Ζητά έκτακτη σύγκληση των οργάνων Πολιτικής Προστασίας

admin

Λυμπέρης σε Παπαθεοφάνους: «Με φιέστες δεν ξεγελάτε πλέον κανένα»

admin

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου: Απαντήσεις σε κριτικές για το μαρτυρικό χωριό Καστανιάς και τα έργα στο Ποτάμι

admin

«Συμμαχία Πολιτών»: Η αναγνώριση της Καστανιάς ως μαρτυρικού χωριού ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή

admin

Δ. Βλασιάδης: Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αποχώρηση από τον συνδυασμό του Πάρη Παπαγεωργίου

admin

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην περιοχή «Ποτάμι»

admin