27.2 C
Σάμος
28/08/2025
Σαμιακά

ΚΚΕ Σάμου -Εγκληματική η πολιτική ΕΕ- ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το προσφυγικό

Περιγραφή εικόνας

Η εικόνα χιλιάδων ανθρώπων να προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στο κρύο και τη βροχή χωρίς κανένα μέσο προστασίας, δεν είναι εικόνα που μας έρχεται από μια μακρινή φτωχή χώρα. Είναι η εικόνα της απάνθρωπης κατάστασης εγκλωβισμού στην οποία έχουν καταδικάσει πρόσφυγες και μετανάστες η ΕΕ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι εικόνα της καθημερινότητας της πρωτεύουσας του νησιού που δεν τιμά κανέναν που θέλει να λέγεται άνθρωπος.

Κανένας δε μπορεί να ανέχεται αυτή την κατάσταση. Κανένας δε μπορεί να μένει αδιάφορος. Ο λαός του νησιού μας να καταδικάσει την εγκληματική  πολιτική του μαζικού εγκλωβισμού ανθρώπων στο νησί, την επικίνδυνη πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Να διεκδικήσει μέσα από τους μαζικούς φορείς εδώ και τώρα:

  • να κλείσει άμεσα το hotspot. Να μη δημιουργηθεί νέο. Οι πρόσφυγες και μετανάστες αφού καταγράφονται και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες να μεταφέρονται σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Εκεί να μεταφερθούν και οι υπηρεσίες ασύλου όπου θα διατυπώνουν τα αιτήματά τους και σύντομα να απεγκλωβίζονται και από τη χώρα με προορισμό τις χώρες που επιθυμούν.
  • μεταφορά των ευάλωτων ομάδων (έγκυες, παιδιά, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, ασθενείς) στην ηπειρωτική Ελλάδα. Μέτρα προστασίας από τις καιρικές συνθήκες για όσους παραμείνουν εδώ. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη.

Οι πρόσφατες υποσχέσεις περί αποσυμφόρισης αποδείχτηκαν για άλλη μια φορά λόγια του αέρα. Αυτό που φαίνεται να προχωρά είναι η δημιουργία ενός νέου hotspot στο νησί που θα εγκλωβίζει ακόμη περισσότερους ανθρώπους – θύματα του πολέμου, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.

Αυτά πρέπει να βοηθήσουν τον καθένα να βγάλει συμπεράσματα για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν και η κυβέρνηση, που με σπουδή υλοποιεί αυτή την πολιτική, και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που εγκλωβίζουν το λαό στο «ρεαλισμό» της αποδοχής αυτού του εγκλήματος, που προτείνουν κέντρα φυλακές για να μη χαλάει και η εικόνα του νησιού τις γιορτές ή το καλοκαίρι, εκείνες οι δυνάμεις που ρίχνουν το φτάιξιμο στους ξεριζωμένους λες και ήταν επιλογή ενός πρόσφυγα ή μετανάστη να εγκλωβιστεί εδώ και να κινδυνεύει η ζωή του από τη διαβίωση σε τετοιες άθλιες συνθήκες. Έχει πέσει προ πολλού το συμμαχικό και ανθρωπιστικό προσωπείο που φτιαχνουν όλοι μαζί για το ΝΑΤΟ – που θα προστάτευε τα σύνορα και θα απέτρεπε τις ροές – αλλά και για την ΕΕ. Να διεκδικήσει αποφασιστικά τα αιτήματα που αποτελούν ανάγκη και λύση για πρόσφυγες – μετανάστες και  κατοίους.

Related posts

Ευχαριστήριο της Οικογένειας του Γιάννη Καλλίνη για την συμπαράσταση στο πένθος 

admin

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλει την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και καλεί σε κινητοποιήσεις

admin

Καταπολέμηση κουνουπιών: Αναλυτικό πρόγραμμα ψεκασμών σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους για το 2025

admin

Ο Δημήτρης Βλασιάδης για σεισμόπληκτα Σάμου: «Το τέρας της γραφειοκρατίας καθιστά τη δουλειά μας ακατόρθωτη»

admin

Ο Τρύγος του Μοσχάτου στη Σάμο: Εξαιρετική σοδειά παρά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής

admin

Σάμος: Τρεις συλλήψεις σε δύο μέρες για ηχορρύπανση

admin

Επιστολή Γιάννη Καλτάκη προς Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

admin

Eπιχείρηση διάσωσης στο Καρλόβασι: Η Speedy βρήκε τον αγνοούμενο

admin

24ωρη απεργία στο Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ Σάμου κατά του νέου πειθαρχικού νομοσχεδίου

admin