19.4 C
Σάμος
24/04/2025
Σαμιακά

Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ανατολικής Σάμου: Απαράδεκτη η μείωση των ταχυδρομικών διανομέων

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ανατολικής Σάμου εκφράζει την αγανάκτηση όλων των δημοτών για την απαράδεκτη μείωση των ταχυδρομικών διανομέων στη περιοχή μας, από 4 σε 1 στη πόλη της Σάμου, την επιβάρυνση του διανομέα Πυθαγορείου με την αλληλογραφία του Πύργου και την μείωση από 3 σε 1 των διανομέων Καρλοβάσου.

Η κυβερνητική απόφαση θα επιφέρει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις  στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, που “μεταφράζονται” σε καθυστερήσεις, ταλαιπωρία, δυσκολία πρόσβασης στις υπηρεσίες  και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας και των μεγάλων προβλημάτων από  τον πρόσφατο φονικό και καταστρεπτικό σεισμό.

Παράλληλα εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ που κοντά στην απίστευτη ταλαιπωρία τους 3 μήνες τώρα,  να εξυπηρετούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες τους πολίτες στη πόλη της Σάμου, γιατί ακόμη δεν έχει γίνει η μεταστέγαση των υπηρεσιών απ[ο το κατεστραμμένο από το σεισμό σε άλλο κτίριο, δέχονται τώρα και την «επιβράβευση» της μείωσης του προσωπικού και της εντατικοποίησης της εργασίας.

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στο νησί μας. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της κυβέρνησης της ΝΔ, να απαλλάξει τα ΕΛΤΑ από εργαζόμενους, να σαρώσει ό,τι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει, προκειμένου να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή τους και να παραδοθούν σε «στρατηγικό επενδυτή».

Η κατάσταση αυτή, οφείλεται στο ότι η καθολική υποχρέωση να φτάνει το ταχυδρομείο σε κάθε σημείο της χώρας, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, μπαίνει στο ζύγι του κέρδους. Αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός της περιοχής και όλης της χώρας είναι σύγχρονες, ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες ταχυδρομείου-ταχυμεταφοράς.

Καλούμε το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου να φέρει το θέμα ως τακτικό στην ημερήσια διάταξη της αμέσως επόμενης συνεδρίασης  προκειμένου να συζητηθεί και να παρθεί σχετική απόφαση.

 

Related posts

Ο Εορτασμός της Τρίτης της Διακαινησίμου στo Καρλόβασι

admin

Αγανάκτηση για την κατάσταση του Δημοτικού Γηπέδου Πυθαγορείου: Ακούρευτο γκαζόν, βουλωμένα μπεκ και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

admin

Πασχαλινή Σύναξη Φοιτητών στη ΛΑΦ Σάμου: Ο Μητροπολίτης κοντά στη νεολαία του νησιού

admin

Blue Star Myconos: Καλοκαιρινά Δρομολόγια 2025 – Στο Βαθύ μόνο κάθε Τετάρτη

admin

Μανώλης Κάρλας- Βιομηχανικά αιολικά πάρκα σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους Kορσεών

admin

Τροχαίο στον Μεσόκαμπο Σάμου: “Άγιο” είχαν δύο 21χρονοι

admin

Ικαρία: “Πυρά” επιβατών κατά της εταιρείας. “Πώς θα γυρνούσαμε; Κολυμπώντας;”

admin

Η 79 ΑΔΤΕ στη Σάμο τιμά τον Προστάτη του Στρατού Ξηράς, Άγιο Γεώργιο

admin

220 επιβάτες του “Blue Star Myconos” με εισιτήριο Ικαρία–Σύρος .Έκτακτη δρομολόγηση του «Blue Star Paros»

admin