02/04/2025
Περιφερειακά

«Λύσσαξε» για την Αγία Σοφία ο Έλληνας Μουτζούρης γράφουν στην Τουρκία

Τα βέλη της κατά του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, εξαπολύει η τουρκική εφημερίδα Yeni Akit.

Ο Έλληνας, που δεν μπόρεσε να χωνέψει την απόφαση για την Αγία Σοφία, ήταν εξοργισμένος! Έκανε έκκληση Σκάνδαλο στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Ελλάδα, Κώστας Μουτζούρης, ζήτησε να μην γίνει η αποκατάσταση στο τζαμί Valide της Λέσβου.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο Euronews, ο Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος έστειλε επιστολή στο Ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Οικονομικών, ζήτησε την μη αποκατάσταση του τζαμιού, το οποίο αναμένεται να κοστίσει 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης εξέφρασε την άποψή του ότι η Αθήνα δεν μπορούσε να παραμείνει αδιάφορη με την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Αυτό το τζαμί, που χτίστηκε το 1615, κηρύχθηκε μνημείο από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού το 1981, αλλά έκτοτε δεν έχει γίνει καμία εργασία για την προστασία του.

Πηγή: Yeni Akit

Proteas Blu Resort

Related posts

ΠΕ Σάμου: Συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων λόγω κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες

admin

Σάμος: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Παναγίας Βροντιανής

admin

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για την 25η Μαρτίου

admin

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην IFE LONDON 2025

admin

Μήνυμα Περιφερειάρχη για 25η Μαρτίου

admin

Αδικία σε βάρος των ελαιοπαραγωγών καταγγέλλει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου

admin

Ανανέωση Visa Express: Ικανοποίηση Μουτζούρη για τη συνέχιση του προγράμματος

admin

Αίτημα για ανανέωση προθεσμίας αδειών Σεισμοπλήκτων: Επιστολή Μαυρατζώτη προς Υπουργό

admin

Παράκαμψη δρόμου Πυθαγορείου – Χώρας (Β’ Φάση): Επιπλέον Χρηματοδότηση 1.500.000 Ευρώ

admin