25 C
Σάμος
21/05/2025
Πολιτικά

Μετεγκατάσταση 49 αιτούντων άσυλο στην Ολλανδία

Συνεχίζεται το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων προς τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το διήμερο που πέρασε αναχώρησαν 16 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες  προς την Ολλανδία, ενώ μέχρι το τέλος του έτους, με βάση τον προγραμματισμό, αναμένεται να έχουν αναχωρήσει, για τον ίδιο προορισμό,  συνολικά 49 άτομα.

Η δράση υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής με την Υπηρεσία Ασύλου, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από την αρχή του έτους έχουν μεταφερθεί 1.740 πρόσφυγες προς κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου. Πέραν αυτών, έχουν μετεγκατασταθεί 846 ανήλικοι με σοβαρή ιατρική πάθηση ή άλλη διαπιστωμένη ευαλωτότητα μαζί με την οικογένεια τους στην Γερμανία, 475 ασυνόδευτα ανήλικα στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ 318 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες έχουν αναχωρήσει από τη χώρα μας στο πλαίσιο της  συνεργασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Φωτογραφία αρχείου

 

Related posts

Το πρόγρμμα του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα κατα την επισκεψή του στη Σάμο

admin

ΚΝΕ Σάμου: Μαθητικό Φεστιβάλ με σύνθημα την Κοινωνική Δικαιοσύνη

admin

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σάμο από την Κινητή Ιατρική Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

admin

Αποζημιώσεις Αμπελουργών: Γιατί η Σάμος δεν εντάχθηκε στο “Μέτρο 23”; Η απάντηση του Υπουργού

admin

Δ.Ο.Υ. Σάμου: Δεν καταργείται – Ανακοίνωση του Βουλευτή μετά από επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών

admin

Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Σάμου: “Όχι στις ανεμογεννήτριες – Κάλεσμα σε αγώνα για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί”

admin

Νέα Αριστερά: “Η Fraport αποφασίζει για τις Βάσεις Πυροσβεστικής;” Ερώτηση για τη μεταφορά από τη Σάμο στη Λήμνο

admin

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις στη Σάμο από την Κινητή Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

admin

Συνάντηση Στεφανάδη με Μητσοτάκη: Τα ζητήματα Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων και η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο επίκεντρο

admin