01/09/2026
Σαμιακά

Με 61,17 % έκπτωση η αναβάθμιση του Ξενία

20181120_091256

Σε Τεχνική – Κατασκευαστική Εταιρία από το Ηράκλειο Κρήτης, δόθηκε το έργο για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμός του κτιρίου Ξενία, µε την μέση έκπτωση να φτάνει στο 61,17 %. Καλά διαβάσατε με 61,17 % έκπτωση για το έργο.

Το Υπουργείο Οικονομίας την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018 ,είχε εγκρίνει για το έργο «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του κτιρίου Ξενία – Δημιουργία Κέντρου Επιστήμης, Λόγου και Τέχνης» 2.000.000€. (µε το ΦΠΑ).Με 61,17 % έκπτωση η αναβάθμιση του Ξενία

Η εταιρεία θα το υλοποιήσει με 663.722,29 € χωρίς το Φ.Π.Α. Οπότε διερωτάται κανείς ότι με τέτοια έκπτωση πως θα το κάνει ;.

Θυμίζουμε ότι με την παρέμβαση στο κτίριο του Ξενία θα γίνει συνολική στατική ενίσχυση – αποκατάσταση του κελύφους διατηρώντας αδιατάρακτα τα μορφολογικά του χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το εσωτερικό του κτιρίου θα γίνει συντήρηση της τοιχογραφίας του Φασιανού το οποίο αποτελεί και διατηρητέο στοιχείο και θα διαμορφωθούν χώροι για εκθεσιακό κέντρο, αναψυκτήρια, ατελιέ για τους καλλιτέχνες, Κέντρο Πυθαγόρα που θα περιλαμβάνει ψηφιακή βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο και έκθεση μαθηματικών οργάνων, Κέντρο Απόδημου Ελληνισμού και ψηφιακό κέντρο για τον Αρίσταρχο.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Νίκος Μελάς ο νέος δήμαρχος Φούρνων Κορσεών

Παραιτήθηκε μετά από 25 χρόνια η κοινωνική λειτουργός Τόνια Κονταξή. Μιλά για απαξίωση του ΚΕΦΙΑΠ Σάμου

ΚΕΦΙΑΠ Σάμου με μόλις δύο φυσικοθεραπευτές μετά την παραίτηση κοινωνικής λειτουργού

«Κι εμείς αύριο αν αρρωστήσουμε, πού θα πάμε;»: Η Ένωση Αστυνομικών στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου

Με πλήθος πιστών η πανήγυρη της Αγίας Ζώνης στη Σάμο

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών 2026: Πού και πότε γίνονται ψεκασμοί