30.5 C
Σάμος
30/07/2025
Σαμιακά

Μητέρα φυσητήρας θηλάζει το μικρό της μεταξύ Μυκόνου – Ικαρίας

Περιγραφή εικόνας
Μια μητέρα φυσητήρας θηλάζει το μικρό της στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Μύκονο και την Ικαρία, ενώ στην επιφάνεια διακρίνεται λίγο γάλα!

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση του το Archipelagos – Institute of Marine Conservation :

“World Whale Day σήμερα και μοιραζόμαστε μαζί σας ένα ξεχωριστό στιγμιότυπο από το Αιγαίο: θηλασμός φυσητήρα στο μπουγάζι ανάμεσα στη Μύκονο και την Ικαρία.

Στη φωτογραφία διακρίνεται λίγο γάλα στην επιφάνεια της θάλασσας. Μία εικόνα που είναι αθέατη στην καθημερινότητά μας, αλλά επαναλαμβάνεται εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια σε αυτή την ξεχωριστή θάλασσα.

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το πόσα λίγα γνωρίζουμε σήμερα για τους φυσητήρες, τους γίγαντες των θαλασσών μας. Η παρουσία τους αναφέρεται στις ελληνικές θάλασσες από την αρχαιότητα, με τις εντυπωσιακές για την εποχή καταγραφές του Αριστοτέλη. Ως είδος κατάφερε να επιβιώσει για εκατομμύρια χρόνια, ενώ σήμερα μοιάζει να αμύνεται στην ανθρώπινη επίδραση, ζώντας στις θάλασσες που υπεραλιεύουμε, γεμίζουμε με πλαστικά απορρίμματα και επικίνδυνα λύματα και υποβαθμίζουμε με τόσους άλλους τρόπους.

Σε μία εποχή που έχουμε τόση υπερπληροφόρηση – μεγάλο μέρος της οποίας είναι τελικά περιττή – δεν δικαιούμαστε να πορευόμαστε με τόση άγνοια και τόσο μεγάλα κενά γνώσης για τα ξεχωριστά είδη που ζουν γύρω μας. Εάν δεν γνωρίσουμε τις θάλασσές μας και το μοναδικό τους πλούτο, είναι αδύνατον να τις διαχειριστούμε και να τις προστατέψουμε!”.

Related posts

Νέα πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Σάμου

admin

Σκανδιναβικά ΜΜΕ αποθεώνουν τη Σάμο: Ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης

admin

H μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου εορτάστηκε στον Άγιο Χαράλαμπο Βαθέος Σάμου

admin

ΔΣΕ Σάμου: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού

admin

Οργή αγροτών στη Σάμο: Οι αγριόχοιροι καταστρέφουν τους αμπελώνες, η Πολιτεία απούσα

admin

Ξεκινά ο Τρύγος στη Σάμο

admin

Ολοκληρώθηκαν οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στη Παναγιά του Κοτσικά

admin

Πρόγραμμα 4ου Ψεκασμού Κουνουπιών 2025: Δήμοι Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων

admin

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

admin