10/07/2026
Σαμιακά

Νέο ασθενοφόρο στη Σάμο δωρεά από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ελλάδας

KENTRIKH

Έφτασε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Σάμο το νέο ασθενοφόρο, δωρεά από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ελλάδας [International Organization for Migration (IOM) Greece] με τη χρηματοδότηση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Αυστρίας.

Πρόκειται για ένα από τα 5 σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα οχήματα, που παραδόθηκαν στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ , που θα ενισχύσουν άμεσα τις επιχειρησιακές δυνάμεις του ΕΚΑΒ στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στη Κω και στη Λέρο, με γνώμονα τη διατήρηση της βέλτιστης παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας τόσο προς τους πολίτες όσο και προς τον προσφυγικό-μεταναστευτικό πληθυσμό των Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των εν λόγω νησιωτικών περιοχών.

Η παράδοση των ασθενοφόρων πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, Μάνου Λογοθέτη και του Πρόεδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου.

Στη Σάμο το οργανόγραμμα του Τομέα ΕΚΑΒ περιλαμβάνει 24 οργανικές θέσεις, ενώ η υπηρεσία σήμερα είναι επανδρωμένη με 15 διασώστες εκ των οποίων οι 7 είναι επικουρικοί .

Νέο ασθενοφόρο στη Σάμο δωρεά από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ελλάδας Νέο ασθενοφόρο στη Σάμο δωρεά από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ελλάδας Νέο ασθενοφόρο στη Σάμο δωρεά από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ελλάδας Νέο ασθενοφόρο στη Σάμο δωρεά από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ελλάδας Νέο ασθενοφόρο στη Σάμο δωρεά από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ελλάδας Νέο ασθενοφόρο στη Σάμο δωρεά από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ελλάδας Νέο ασθενοφόρο στη Σάμο δωρεά από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ελλάδας

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η ΑΔΕΔΥ Σάμου κατεβαίνει σε στάση εργασίας για τη μονιμότητα: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

Σε αργία ο εφημέριος που συνελήφθη στον Μαραθόκαμπο

Επιστρέφει στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου η Χαρίκλεια Παπαργυρού

Αυξημένος τζίρος, αλλά και παράπονα: Τι λένε επαγγελματίες της Σάμου για μερίδα Τούρκων επισκεπτών

Μέχρι 28 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων σε Σάμο και Ικαρία

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 82χρονη από τη θαλάσσια περιοχή του Ποτοκακίου