18.3 C
Σάμος
30/04/2025
Σαμιακά

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος – Να παρθούν τώρα μέτρα για την κατάσταση με τα αγριογούρουνα

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος

Με την τελευταία εξέλιξη του ατυχήματος στο Μεσόκαμπο με τη σύγκρουση αυτοκινήτου με αγριογούρουνο, όπου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ζητάμε να παρθούν ΧΘΕΣ μέτρα για την κατάσταση με τους αγριόχοιρους. Από τη μεριά μας μάλιστα ως αγρότες δεν είμαστε λίγοι αυτοί που έχουμε υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές και στα αμπέλια μας (των οποίων ο τρύγος θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες) και σε όλες τις καλλιέργειές μας με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημά μας.

Έχουμε απευθυνθεί επανειλημμένως για το συγκεκριμένο θέμα σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Περιφέρεια, Δ/νση Γεωργίας, Δήμους, Δασαρχείο), έχουν γίνει συναντήσεις και το αποτέλεσμα είναι ότι κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του πάνω σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα που είναι καταστροφικό για τις καλλιέργειές μας αλλά και για τη ζωή μας.

Ο Σύλλογος απαιτεί να παρθούν τώρα μέτρα για τη μείωση του πληθυσμού με ομάδες δίωξης, να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δ/νση Γεωργίας και Δασαρχείο) και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί με έκτακτο κονδύλι που θα βγει από την Περιφέρεια.

Τέλος, ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να λυθεί το πρόβλημα.

Related posts

Χρ. Στεφανάδης: Γιατί η νέα Βάση Ετοιμότητας (ΒΕΕ) δεν εγκαθίσταται στη Σάμο – Ο ρόλος της Fraport

admin

Με το π.δ.194/2025 οι πατρογονικές μας εστίες απαξιώνονται και παραδίδονται βορά στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα

admin

Νοσοκομείο Σάμου: Αναλυτικά οι 11 νέες θέσεις ιατρών που προκηρύχθηκαν

admin

Όχι στη μεταφορά της 6ης ΒΕΕ Πυροσβεστικής από τη Σάμο – Παρέμβαση Κυριαζή στον Υπουργό

admin

Εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Σάμου στο Άμστερνταμ: Επιμόρφωση στην Τεχνητή Νοημοσύνη μέσω Erasmus+

admin

Επιμελητήριο Σάμου προς Υπ. Ναυτιλίας: Κίνδυνος για άδεια ράφια – Αίτημα για έκτακτο δρομολόγιο

admin

Δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του Blue Star Myconos τη Δευτέρα 28/4

admin

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Σάμου στο Ναυτικό Παρατηρητήριο (ΣΜ 35Β)

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin