23.9 C
Σάμος
09/07/2025
Δήμος

Οι καθηγητές Λέκκας και Παπαδόπουλος στη Σάμο για τις γεωλογικές επιπτώσεις του σεισμού της 30ης Οκτωβρίου

Banner Samos24

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου με το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κατέφθασε σήμερα η ομάδα των επιστημονικών ερευνητών για μια πρώτη γεωλογική και γεωτεχνική αναγνώριση των προβληματικών περιοχών.

Οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν έναν προκαταρκτικό σχεδιασμό των γεωτεχνικών ερευνών που θα ακολουθήσουν. Επιπλέον, πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει και η υλοποίηση της μελέτης «Εκπόνηση Μελέτης Αντιμετώπισης Καταπτώσεων – Κατολισθητικών Φαινομένων Λόγω Σεισμού» που δημοπρατήθηκε από το Δήμο προκειμένου να μελετηθούν και να αντιμετωπιστούν οι γεωλογικές επιπτώσεις του σεισμού της 30ης Οκτωβρίου στους οικισμούς μας (ενδεικτικά αναφέρουμε Άνω Βαθύ , Στήνια , Μοσχονήσι, Ανατολικός Τεπές Κοκκαρίου, Άνω Άγιος Κωνσταντίνος, Άμπελος, Ρεματάκι Πυθαγορείου).

Μεταξύ των καταξιωμένων μελών της ομάδας παρευρέθηκαν και ο Δρ Ευθύμης Λέκκας Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Διευθυντής ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» και ο Δρ Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Related posts

42.000€ για δύο συναυλίες στον Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κουμαιίκων, Ιωάννης Καλούσος – «Δεν αξίζει πλέον τον κόπο»

admin

Τρία χρόνια από την τραγωδία: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 στην Πλάκα Παλαιοχωρίου

admin

Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου: «Ανεπαρκής η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο»

admin

«Απογοητευτική» η εικόνα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, λέει η ΑΝΑ.Σ.Α

admin

Βαγγέλης Μαρνέζος: “Η Γαλάζια Σημαία γεμίζει χαρά την ακτή μας στο Ποτάμι Καρλοβάσου”

admin

Προσοχή: Άνεμοι έως 9 μποφόρ από το Σάββατο στη Σάμο

admin

Ανατολική Σάμος: Παραιτήθηκε απο Εντεταλμένος Σύμβουλος o Δημήτρης Βλασιάδης

admin

Συμμετοχή του Αντιδημάρχου Μανώλη Νικολού στην 17η Πανελλήνια Σύνοδο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

admin