19.9 C
Σάμος
06/05/2025
Σαμιακά

«Οι κανόνες διατροφής του Πυθαγόρα» στη HORECA 2023

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΤΗ HORECA 2023


Το έντονο ενδιαφέρον του κοινού, των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού, των δημοσιογράφων αλλά και των chef κέντρισε και πάλι η παρουσίαση της «Πυθαγόρειας Διατροφής» από τον executive chef Ευάγγελο Μπιλιμπά, κατά τη διάρκεια της διημερίδας γαστρονομίας που διοργανώθηκε με επιτυχία από το Chef’s Club of Greece στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης Horeca 2023.

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 στον κατάμεστο χώρο της συνεδριακής αίθουσας της Horeca, στις παρουσιάσεις με το επίκαιρο θέμα «Βιγκανισμός και plant based τρόφιμα-Αλήθειες και ψέμματα» εντάχθηκε και η παρουσίαση της καινοτόμας και πρωτοποριακής έκδοσης:  «Πυθαγόρειος Διατροφή: Από την αρχαιότητα στη σύγχρονη vegan τάση»

Ο ex. chef Eυάγγελος Μπιλιμπάς, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και των γευσιγνωστών αναφερόμενος στους  διατροφικούς κανόνες που πρώτος θέσπισε ο Πυθαγόρας και πως αυτοί συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών, στην υγεία και την ευρωστία του ανθρώπου. Ακόμη, ανέλυσε το πως η «Πυθαγόρειος διατροφή» -τους κανόνες και τους συνδυασμούς της οποίας όρισε ο μεγάλος φιλόσοφος Πυθαγόρας τον 6ο αιώνα π.Χ – μετεξελίχθηκε σε «Μεσογειακή» μέχρι να φτάσει, στις μέρες μας, στις σύγχρονες τάσεις vegan, vegetarian και υγιεινιστών. Κυρίως όμως, τονίστηκε το πως και με ποιούς τρόπους μπορεί η πατρίδα μας να αξιοποιήσει την «Πυθαγόρειο διατροφή» ώστε να αναδείξει τη σύγχρονη γαστρονομική της ταυτότητα και τα μοναδικά της τοπικά προϊόντα αγροτοδιατροφής, τοποθετούμενη στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη ως vegan friendly.

Η έκδοση για την «Πυθαγόρειο Διατροφή» φέρει τη σφραγίδα αξιοπιστίας της δημοσιογράφου-συγγραφέως Μαργαρίτας Ικαρίου που έχει επιχειρήσει ένα ουσιαστικό γεφύρωμα της φιλοσοφικής και πολιτιστικής αξίας της «Πυθαγορείου Διατροφής» με τον βιωματικό, γαστρονομικό τουρισμό και τις σύγχρονες vegan τάσεις,  του δημοσιογράφου και καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» Σωτήρη Μαριωρή, καθώς και του M.Med.Sc. Κλινικού Διαιτολόγου-Διατροφολόγου  Παναγιώτη Βαραγιάννη που έχει εκπονήσει όλες τις διατροφολογικές αναλύσεις των 24 σύγχρονων vegan συνταγών του chef Eυάγγελου Μπιλιμπά  που περιλαμβάνονται στην έκδοση, με την καλλιτεχνική φωτογραφική αποτύπωση του Μάνου Σπανού.

(«Πυθαγόρειος Διατροφή», εκδόσεις Τerra Samia 2022.

Email: terrasamia@faw.gr)

Related posts

Γέννησε στο ασθενοφόρο καθ’ οδόν για το νοσοκομείο της Σάμου

admin

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της ΕΚΕ στη Σάμο

admin

Μ. Μητσός: Ανάγκη συντονισμού για τα 40 εκατ. του Master Plan λιμένα Βαθέoς

admin

Δέσποινα Κάιλα: Η άφιξη του Explora 1 στη Σάμο δικαιώνει προσπάθειες – Αγωνία για τη συνέχεια της συνεργασίας

admin

Σαρωτικός ο ΝΑΟΚ: Κατέκτησε τις τρεις πρώτες θέσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας με Φελλό

admin

Το Explora 1 “στόλισε” το λιμάνι της Σάμου – Ημερήσια παραμονή του κρουαζιερόπλοιου

admin

Φωτιά σε κοντέινερ στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου – Υπό έλεγχο η κατάσταση

admin

Θέση εργασίας Φυσικοθεραπευτή στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Καρλοβάσου

admin

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κ.Υ. Καρλοβασίου

admin