17/06/2026
Περιφερειακά

Οργή Μητσοτάκη για την στάση του Περιφερειάρχη – Μουτζούρης «Πάρτε τα ΜΑΤ θα θρηνήσουμε θύματα»

 

Έκκληση για απόσυρση των ΜΑΤ και διακοπή των εργασιών για τις νέες δομές έκανε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προς την Κυβέρνηση «θα θρηνήσουμε θύματα» φέρεται να είπε κατακρίνοντας τους χειρισμούς της Κυβέρνησης να στείλει τα ΜΑΤ απέναντι στον λαό των νησιών.

Πριν απο λίγο ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κόσμο μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook «Απο χθές το βράδυ καλέσαμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ, να αναστείλει την πρόοδο των εργασιών για τις νέες δομές και εν συνεχεία να συζητήσουμε απο μηδενική βάση το ολο πρόβλημα με τους μετανάστες στις τρείς νήσους μας, ώστε να επέλθει καταλλαγή και να επανέλθουν οι κάτοικοι στις εργασίες τους μετά την βία που υπέστησαν.

Σήμερα το μεσημέρι επαναλάβαμε την πρόταση μας στην Κυβέρνηση και εν συνεχεία προβήκαμε σε ανάλογες δηλώσεις στα μέσα ενημερώσεως. Πραγματικώς ευελπιστούμε!» έγραψε.
Απο την πλευρά της Κυβέρνησης μέχρι στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει αλλαγή στάσης καθώς τα επεισόδια συνεχίζονται και με σκληρότητα επιτίθενται στον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ενίσχυση των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Τα κυβερνητικά στελέχη όπως φαίνεται δεν τολμάν να πάνε κόντρα στον χειρισμό του Πρωθυπουργού. Παρά την παραίτηση των ΝΟΔΕ Σάμου και Χίου κανένας κυβερνητικός βουλευτής ή πολιτευτής δεν έχει διαχωρίσει την θέση του ακόμα ή δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα με δηλώσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους ο Πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά θυμωμένος με την στάση που κρατά ο Περιφερειάρχης να βρίσκεται στο πλευρό των νησιωτών ενώ και οι Δήμαρχοι δέχονται κριτική για την στάση τους.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Παρουσία Μουτζούρη στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της Μιμής Ντενίση

«Η συναίνεση για τη δομή δεν ήταν λευκή επιταγή»: Επιστολή Μαυρατζώτη στον Υπουργό Μετανάστευσης για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο από την Κρήτη

Ο Μουτζούρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ στη Λήμνο

Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου: Έξι θέματα έθεσε η «Νέα Δυναμική»

Καλτάκης σε Χρυσοχοΐδη: Ζητάμε ειδική ρύθμιση για αύξηση των ορίων ήχου στα μαγαζιά τους καλοκαιρινούς μήνες

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Βορείου Αιγαίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος