16/09/2025
Πολιτικά

Ο Μάνος Λογοθέτης αναλαμβάνει το επικοινωνιακό κομμάτι για το μεταναστευτικό-προσφυγικό

Τη δημόσια επικοινωνία για το μεταναστευτικό/προσφυγικό της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο ειδικός γραμματέας Υποδοχής, Μάνος Λογοθέτης.

Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλου Γεωργιάδη, και του ειδικού γραμματέα Υποδοχής, Μάνου Λογοθέτη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το ζήτημα της αποσυμφόρησης των νησιών και της οργάνωσης των χώρων υποδοχής και η άμεση εμπλοκή του υπουργείου Εσωτερικών για τη στήριξη των Δήμων και των Περιφερειών που δέχονται προσφυγικές ροές.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για θέματα του μεταναστευτικού,  κ. Γιώργου Κουμουτσάκου στην Άγκυρα.

Ο κ. Κουμουτσάκος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας κ. Σουλεϊμάν Σοϋλού και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ισμαήλ Τσατακλί. Συναντήθηκε  επίσης με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας,  κ. Γιαβούζ Κιράν, κατόπιν πρωτοβουλίας της τουρκικής πλευράς.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη μεταναστευτική πρόκληση με έμφαση στην αποτελεσματική εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας του 2016.

Οι συζητήσεις, που έγιναν σε καλό κλίμα, ήταν ειλικρινείς και άγγιξαν όλες τις πτυχές του ζητήματος.

Σε αυτήν, την πρώτη επικοινωνία, η ελληνική πλευρά επανέλαβε μετ’ επιτάσεως τη θέση της ότι όλα τα μέρη οφείλουν να κάνουν αυτό που τους αναλογεί:

  • Η Τουρκία να εκριζώσει τα δίκτυα διακινητών και να αποτρέψει αποτελεσματικά τη δημιουργία νέων μεταναστευτικών οδών προς την Ευρώπη.
  • Η Ελλάδα να ενισχύσει τις επιστροφές προς την Τουρκία, όπως έχει ήδη αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση.
  • Τέλος, η Ευρώπη να αναγνωρίσει το βάρος των περίπου 4 εκ. προσφύγων και μεταναστών που έχει δεχθεί η Τουρκία στο έδαφός της.

Συμφωνήθηκε η διαμόρφωση διαύλου απ´ ευθείας επικοινωνίας σε πολιτικό επίπεδο, ο οποίος θα λειτουργεί εκ παραλλήλου με τον δομημένο υπηρεσιακό και επιχειρησιακό  διάλογο ο οποίος θα γίνεται με αυξημένη συχνότητα.

Με πληροφορίες απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ

Related posts

Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ σε 120 οικισμούς και χωριά της Σάμου απο το 2027

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου για το Επικούρειο

admin

Φορολογικές ελαφρύνσεις 1,7 δισ. από Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Ποιοι κερδίζουν

admin

Συμμετοχή αντιπροσωπείας της ΝΕ ΣΑΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην τελετή της επίσημης αναγνώρισης της Καστανιάς ως «Τόπος Μαρτυρίου»

admin

Διαμαντοπούλου: “Όπως η Κούπα του Πυθαγόρα, έτσι και η κυβέρνηση θα αδειάσει”

admin

Το «Φως εξ Ανατολών»

admin

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ για τον θάνατο του Ηλία Καλύβα

admin

Οι Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το προσφυγικό, την μεταναστευτική πολιτική

admin

Ο Βουλευτής Σάμου για την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου

admin